HABERLER

16.12.2011

FUTBOL

Rakibimizi Tanıyalım

Futbol Takımımız, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda SC Braga ile eşleşti. Rakibimiz geçen yılın finalisti.

Portekiz’in Braga kentinin takımı olan rakibimiz, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamış ancak bir başka Portekiz temsilcisi Porto’ya 1-0 yenilerek kupayı kaybetmişti. Braga, 2008 yılında ise UEFA Intertoto Kupası’nı birinci tamamlamıştı.

Braga’da doğup futbola Braga’nın altyapısında başlayan ve profesyonel kariyerine Braga formasıyla başlangıç yapan Portekizli antrenörümüz Carlos Carvalhal’in de bir dönem çalıştırdığı Braga, ligdeki tek şampiyonluğunu 1965-66 sezonunda kazanmıştı. 1921 yılında kurulan kırmızı-beyazlı ekip, maçlarını 30 bin kişilik Estádio AXA’da oynuyor.

Portekizli teknik adam Leonardo Jardim’in çalıştırdığı Braga, kadrosunda dikkat çeken isimleri barındırıyor. Portekiz futbolunun tecrübeli isimlerinden Nuno Gomes’in yanı sıra golcü oyuncu Lima’nın yer aldığı Braga kadrosunda Hugo Viana, Alan ve Meyong gibi güçlü futbolcular bulunuyor. Geniş bir coğrafyayı kadrosunda bulunduran Portekiz temsilcisinde 12 Brezilyalı, 1'er İtalyan, Nijeryalı, Libyalı, Kamerunlu, Beninli, Cape Verdeli, Meksikalı ve İspanyol oyuncu yer alıyor.

Portekiz Ligi'nde ise Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'un ardından 12 maçta 22 puanla 4. sırada yer alan Braga, bu sezon evinde resmi maçlarda sadece Club Brugge karşısında 2-1 kaybederken, Portekiz Ligi'nde 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.