HABERLER

24.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:84 Lotto Young Cats:77

Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Eurocup'taki 4. maçında Lotto Young Cats'i 84-77 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Courtney, Ilona, Yasemin Horasan, Jokic ve Hoffman beşi ile çıktı.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız ilk basketini Courtney ile buldu. Seri bir oyun sergileyen ekibimiz, ilk beş dakikada rakibine sayı şansı tanımayarak 11-0’lık bir seri yakaladı. Çeyreğin geri kalan bölümünde kontrollü bir oyun sergileyen siyah beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk çeyreğini 20-10 galip tamamladı.
 
Yasemin Horasan’ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla ikinci çeyreğe başlayan siyah-beyazlılarımız, rakibinin çeyrek başındaki hızlı hücumlarını sert savunması ile durdurmayı başardı. Ilona ve Hoffman’ın etkili oyunu ile rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan ekibimiz, ilk yarının bitimine 3 dakika kala aradaki farkı 10 sayıda tutmayı başardı. Çeyreğin son dakikalarında arayı açmayı başaran siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı 40-26 galip tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına ekibimiz; Tuğba, Hoffman, İlona, Korel ve Courtney beşi ile başladı. Çeyreğin ilk dakikalarında hızlı hücumlar ile rakibi üzerinde üstünlük kurmayı başaran ekibimiz, hücumda üst üste hatalar yapmaya başladı. Yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren rakibimiz ise oyunun kontrolünü ele geçirdi. Lotto Young Cats’in sayılarına cevap vermekte güçlük çeken ekibimiz, skor avantajını yitirdi ve mücadelenin 3. çeyreği 54-54 eşitlikle sona erdi.
 
Karşılıklı basketlerle başlayan son bölümde Courtney’in etkili oyunuyla skoru tekrar lehine çevirmeyi başaran siyah-beyazlılarımız, savunma direncini yükseltti ve oyunun kontrolünü devam ettirdi. Lotto Young Cats’in baskılı oyununa boyun eğmeyen ekibimiz mücadeleden 84-77 galip ayrıldı.
 
Ilona Korstin 25 sayıyla en skorer isim olurken, Courtney 24 sayıyla, Hoffman 12 sayıyla oynadı.