HABERLER

09.11.2011

BASKETBOL

ZZ Leiden:58 - Beşiktaş Milangaz:86

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, Eurochallenge Kupası B Grubu 1. maçında Hollanda'nın ZZ Leiden takımını 86-58 mağlup etti.

Eurochallenge Kupası'nda B Grubu'nda ZZ Leiden, Armia ve BG Göttingen takımlarıyla eşleşen siyah-beyazlılarımız, ilk mücadelesinde Hollanda temsilcisi ZZ Leiden'e konuk oldu. Grubumuzda dün oynanan karşılaşmada Armia, BG Göttingen'i 82-76 mağlup etmişti.
 
Karşılaşmaya Ersin Dağlı'nın basketi ile başlayan ve ardından Kemp ile farkı 4'e çıkartan siyah-beyazlılarımız, daha sonra rakibin hücumlarına engel olamayınca ev sahibi ekip ilk 3 dakika sonunda 9-6'lık skorla öne geçti. Oyunun ilk 5 dakikalık bölümünü ZZ Leiden 12-10 önde geçerken, bir ara rakibimiz farkı 5 sayıya kadar açtı. İlk periyodun son anlarında Ersin Dağlı'nın basketleriyle fark 3 sayıya indi (21-18). Hollanda temsilcisi ilk çeyreği 21-18 önde tamamladı.
 
İkinci periyoda Ersin Dağlı'nın 2 sayılık basketi ile başlayarak farkı 1'e indiren siyah-beyazlılarımız, ardından Zoran Erceg ile 21-22'lik skorla öne geçti. Kemp'in sayılarıyla 1 dakika içinde 6 sayı üreten Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, skoru 21-24'e getirdi. ZZ Leiden Hiliman ve Kherrazi ile bulduğu sayılar sonrası 25-24'lük skorla yeniden öne geçti. Hawkins ve Deron Williams'ın devreye girmesi ile üst üste sayılar bulan (25-28) siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikalık bölümü 27-31 önde tamamladı. Deron Williams'ın 3 sayılık basketiyle farkı 7 sayıya çıkartan takımımız, ZZ Leiden'in Kennedy ile bulduğu sayılara engel olamadı. Barış Hersek ve Semih Erden'in de skora katkı yapmasıyla üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılarımızda Deron Williams üst üste attığı 3 sayılık basketlerle farklı skoru tayin eden isim oldu. Takımımız ilk yarıyı 29-44 üstünlükle tamamladı.
 
Karşılanın ilk devresinde Deron Williams ve Ersin Dağlı 14'er sayı ile oynadı; Semih, Hawkins ile Kemp 4'er sayı, Barış Hersek ve Zoran Erceg ise 2'şer sayı attı.
 
Üçüncü periyoda da sayıyla başlayan takımımız, rakibi karşısında farkı arttırma çabalarında başarılı oldu. Siyah-beyazlılarımız, ilk 3 dakikada farkı 19 sayıya kadar çıkardı, ancak Hollanda ekibi art arda bulduğu sayılar ile farkın açılmasını engellemeye çalıştı. Ekibimiz, Zoran Erceg'in de katkısıyla skoru periyodun bitimine 4 dakika kala 39-58'e getirdi. Beşiktaşımız, Marcelus Kemp'in arka arkaya bulduğu iki üçlük ile skoru 41-64 yaptı. 3. periyot 45-64 takımımızın üstünlüğü ile sona erdi.
 
Karşılaşmanın son çeyreğine takımımız üst üste bulduğu sayılarla başladı. Bu çeyreğe de hızlı başlayan ekibimiz, ilk iki dakikayı 45-68 önde geçti. Hollanda ekibinin farkı azaltma çabalarına attığı sayılar ile karşılık veren ekibimiz skoru 52-75 yaptı. Maçın bitimine 4 dakika kala sayı kralımız Marcelus Kemp'in  bulduğu sayılar ile takımımız farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Siyah-beyazlılarımız karşılaşmadan 58-86 galip ayrıldı.
 
Takımımızın en skorer oyuncusu 20 sayıyla Deron Williams olurken, Ersin Dağlı 18 ve Kemp 16 sayı kaydetti. Hawkins 8, Semih 7 sayı ile oynadı. Zoran Erceg 6, Barış Hersek 5, Serhat Çetin ile Can Akın da 3'er sayı kaydetti.