HABERLER

Neco, Beşiktaş Dergisi’ne Konuştu!

Beşiktaş Dergisi, değerli sanatçı Neco ile dünden bugüne Beşiktaş’ı konuştu.

Yaklaşık 50 yıldır Beşiktaşımız’la iç içe olan, taraftarlıktan yöneticiliğe uzanan süreçte kulübümüze her zaman zevkle hizmet eden değerli sanatçı Neco ile, dünden bugüne Beşiktaş’ı konuştuk:
 
“Aslında babam Fenerbahçeli’ydi. Bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, Beşiktaş simsiyah formalarla sahaya çıkmıştı. O kadar güzel görünüyorlardı ki çok etkilenmiştim ve babama ‘Ben Beşiktaşlı oluyorum’ demiştim.”
 
“Beşiktaş içinde öyle bir bütünlüğümüz vardı ki; seçilmiş ya da seçilmemiş, Beşiktaş içinde etkinliği olabilecek bütün insanlar birlikte çalışırdık. Beşiktaş’ı sevmek ayrıcalıklı bir durumdur. Her takımın taraftarı vardır ama şunu çok iyi yaşayıp hisseden biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; Beşiktaşlılar’ın hepsi akrabadır.”
 
“Baba Hakkı’nın hakikaten görünüşü sertti. Fakat dünyanın en tatlı adamlarından biriydi. Zaman zaman Cenk Koray da yanımıza gelirdi, çok keyifli sohbetler yapardık. İkisine de Allah rahmet eylesin.”
 
“Eski zamanlarda, toplumun gözü önünde görevlerini yapan sanat ve siyaset dünyasından insanlar, hep tuttukları takımı gizlerlerdi. Ben bunları, gerek sahnede taktığım Beşiktaş rozetiyle, gerek söylediklerimle ilk defa açığa çıkaranlardan biri oldum.”
 
“Ben bireysel yeteneklerine göre değil, takım oyunu içindeki başarılarına bakarak değerlendiriyorum futbolcuları. Takım olarak oyunu oturttuğumuz zaman futbolcularımızın daha çok ön plana çıkıp parlayacağını düşünüyorum.”