HABERLER

25.10.2011

BASKETBOL

'Türk Halkını Tebrik Ediyorum'

Kadın Basketbol Takımımız’ın Antrenörü Sandro Orlando, gündemdeki terör ve deprem konularıyla ilgili internet sitemize konuştu.

Türkiye’de bir haftadır yaşanan olayların çok üzücü olduğunu söyleyen Sandro Orlando, “Türkiye’de daha çok İtalyan haber kanallarını ve spor kanallarını seyrediyorum. Bu yüzden terör olaylarıyla ilgili pek bir şey söyleyemem. Tabii yaşananlar gerçekten çok üzücü, hayatını kaybeden askerlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Van’da yaşananları İtalyan kanallarından izledim, gerçekten çok üzüldüm. Gördüğüm kadarıyla İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok gelişmiş bir şehir değil, bu yüzden hasar daha büyük sanırım.
Yardımlaşma konusunda Türk Halkını tebrik ediyorum; ne kadar duyarlı bir insanlığa sahip olduklarını Van’da yaşanan deprem felaketinden sonra bir kez daha gösterdi. İtalya’da da böyle bir deprem olmuştu ve orada bu kadar büyük olmasa da hasarlar olmuştu. Artık bir çok ülkenin deprem konusunda bilinçlenmesi ve Japonya’yı örnek alması lazım. Çünkü Japonya’da yaşayan insanlar deprem konusunda çok bilinçli ve bir çok deprem yaşamalarına rağmen en az hasarla yaşıyorlar. Bu üzücü olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve mağdur durumda olanlara sabır diliyorum” diye konuştu.