HABERLER

27.09.2011

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaşımız’dan Büyük Eğitim Seferberliği

Beşiktaşımız ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen çok önemli eğitim ve spor iş birliğine imza attı.

''Eğitim ve spor el ele'' projesi kapsamında eğitim alanında Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Kavram Meslek Yüksekokulu ve Kavram Dershaneleri ile iş birliği anlaşması imzalandı. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen bu anlaşma doğrultusunda sporcularımız üniversite ve yüksekokul eğitimine Kavram Dershaneleri’nde hazırlanacak ve üniversite eğitimlerini ise Kavram Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirecek. Ayrıca sporcularımız hazırlık sınıfında İngilizce eğitim alacaklar.

İkinci Başkanımız Metin Keçeli ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Akpınar’ın katıldığı anlaşma töreninde, Kavram Meslek Yüksekokulu’nun Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş ve Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Bora Çakmak yer aldı.

İkinci Başkanımız Metin Keçeli, eğitim ve sporunun çok önemli kavramlar olduğunu belirterek, “Biz Beşiktaş olarak buna çok önem veriyoruz. Bilinçli ve programlı alınan eğitimle çok iyi sonuçlar elde ediliyor. Spora eğitim olgusunu kazandırmamız şart. Her zaman ilkleri gerçekleştiren Beşiktaşımız, eğitim ve spor iş birliği konusunda da ükemizde bir ilki gerçekleştiriyor. Sayın Bahattin Durmuş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyor vebu projenin Türk sporuna, futbolumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Anlaşma sonrasında Kavram Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş, ülkemizde ilk kez böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek bunun gururunun her zaman ilklerin kulübü olan Beşiktaşımız’a ve Kavram Meslek Yüksekokulu ile Kavram Dershaneleri’ne ait olduğunu söyledi. Bu sözleşmenin ülkemizdeki bütün gençleri kapsadığını da ifade eden Bahattin Durmuş, hangi kulüpte spor yaparlarsa yapsınlar lisanslı tüm lise mezunu sporcu gençlerin amatör veya profesyonel olmalarına bakılmaksızın kayıt esnasında lisanslarını ibraz etmek şartıyla %50 oranında eğitim bursuyla destekleneceklerini söyledi.

Bununla birlikte BJK Spor Okulları’nda eğitim gören tüm sporcularımız, Kavram Meslek Yüksekokulu ve Kavram Dershaneleri’nden yüzde %50 indirim elde edecek, ayrıca Kongre Üyelerimizin çocukları ve birinci derece yakınları ile birlikte,  BJK Dernekleri’ne mensup üyelerimizin çocukları ve birinci derece yakınları, tüm Türkiye'deki Kavram Dershaneleri ve Kavram Meslek Yüksekokulu’nda %25 oranında eğitim bursu kullanma şansına sahip olacak.