HABERLER

25.09.2011

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Karadeniz, birçok konu hakkında görüşünü belirttikten sonra futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı, teknik direktörümüz Tayfur Havutçu ve kulüp çalışanımız Ahmet Ateş'e  destek vererek, ''Arkadaşlarımı mümkün olduğunca ziyaret ettim. Davayı takip eden avukat arkadaşlarımızın ellerinde bulunan dosyalardaki sayın savcılıkça alınan ifadeleri okudum. İlaveten Adalı, Havutçu ve Ateş'in bizzat samimi ifadelerinden mevcut haliyle işin A'sından Z'sine kadar normal bir transfer süreci dışında hiçbir hukuki netice doğuracak aleyhte ne bir ifade, ne de bir delil vardır'' dedi.

Toplantıya katılan üyelerimizin yaptığı konuşmanın ardından Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ertunç Soğancıoğlu söz aldı.

Yaptığı konuşmada soruları yanıtlayan Ertunç Soğancıoğlu, gider konusunun endişeyle karşıladıkları ve düzeltmeye çalıştıkları unsurlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yeni sponsorluk arayışlarında olduklarını kaydeden Soğancıoğlu, ''Sportif başarının sağlanması çok önemli. Sportif başarı parayı da getirmektedir. Para da iyi kullanılmalı. Ayrıca oyuncuların Türkiye'de aldıkları ücretler çok fazla. Avrupa'dan getirdiğimiz oyuncularda zorlanıyoruz. Bunun için altyapıdan da oyuncu çıkması gerekiyor. 2-3 yılda bir bu yöndeki oyuncu katkısı mali yönden önemli destek sağlayacaktır'' diye konuştu.

Tasarruf için çalışmalar başlatıldığını vurgulayan Soğancıoğlu, ''Takımın yurt dışı gidiş maliyetlerinin çok fazla olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Stoke City maçı için 3 gün kalınacak. Bu 54 bin sterlin. Özel uçakla gidiyoruz. 76 bin avro yapıyor. Borç azaltılması için sponsorluk konusunda çalışmalar yapılıyor. Ancak futbolda yaşanan olaylar bu konudaki çalışmalarımızı ikinci plana itmiştir. Altı kuruluşla sponsorluk çalışması sürüyor. Amatör şubeler için bu çalışmalar yapılıyor. Bu şekilde kulübe destek sağlanacaktır'' diye konuştu.

Geçen yıl alınan 75 milyon dolarlık banka borçlarının ana para ödemesinin ilkini 30 Eylül'de 3.5 milyon dolarla yapacaklarını anlatan Ertunç Soğancıoğlu, ''Kredi ilave borç için alınmamıştır. Ödenmesinde zorlanılan borçların kapatılması için kullanılmıştır. Kısa vadeli borçlar uzun vadeye yayılmıştır. Gelirlerin artması için tüm camianın çalışması gerekiyor. Kombine satış beklentilerimizin altında kaldı. Beşiktaş camiası 5 bine yaklaşmayan bir kombineyi alamayacak düzeyde değil. Kombineleri satışa çıkarırken 16 milyon civarında bir gelir bekliyorduk. Ancak kombine satışı 11 milyon civarında gelir getirmiştir” dedi.
Genel Sekreterimiz Fahrettin Curoğlu da Yönetim Kurulumuzun faaliyetleri hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Başkanımız Yıldırım Demirören ve İkinci Başkanımız Metin Keçeli’nin sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantıda Yönetim Kurulumuz adına Genel Sekreterimiz Fahrettin Curoğlu, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ertunç Soğancıoğlu, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Orhan Saka, Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu, Basın Danışmanı, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Soysal, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Akpınar, Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerimiz Şeref Yalçın ve Necip Sever katıldı.