HABERLER

Sidnei Beşiktaş Dergisi’ne konuştu!

Bu sezon Beşiktaşımız’a katılan Brezilyalı Sidnei Rechel da Silva Junior, küçük yaşta sadece futbol için ailesiyle yaşadığı ayrılıktan, bugüne gelene kadar geçtiği aşamalara kadar her şeyi Beşiktaş Dergisi’ne anlattı...

İşte bu açıklamardan bazıları:
“Çok erken yaşta, 11 yaşımdayken ailemden ayrılmak zorunda kaldım. Sadece futbol için…”

“Zaman zaman zorlansam da her zaman kendim için iyi olan bir şey yaptığımı biliyordum. Bu zorlukları yaşamam gerektiğinin bilincindeydim. Şimdi de bunun meyvelerini topluyorum.”

“Benim avantajım; ailemde birçok kişinin futbol oynamasıydı. Kariyer için ilerlemek anlamında her doğruyu biliyorlardı ve beni de o şekilde yönlendirdiler.”

“Internacional’da kısa sürede kazandığım başarılar kariyerimde ilerlememi sağladı. Hepsi çok önemli maçlardı ve o döneme göre yüksek seviyede bir mücadele vardı. Ben de iyi oynayıp kendimi gösterebildim. Bu da tabii ki Avrupa kapılarının bana açılmasını sağladı.”

“17 yaşımda Internacional’de profesyonel olduktan sadece 1.5 sene sonra Benfica’dan teklif gelmesi beni çok mutlu etti. Benim için önemli bir şanstı. Hayatımın en önemli günlerinden biri oydu.”

“Benfica’yla kazandığımız şampiyonluk için çok büyük sevinç yaşadık. Benfica 5 sezon boyunca şampiyonluk kazanamamıştı ve taraftarlar da büyük bir beklenti içindeydi. İnanın çok uzun süre bu şampiyonluğu kutladık. Tabii ki bu güzel tablo içinde yer almak benim için de gurur vericiydi.”

“Benfica’daki ikinci sezonumda oynayamadığım zamanlar oldu. Ancak sahada oynayıp oynamayacağınız sizin kararınız değil. Hocanın size şans vermesini beklemek zorundasınız. Ama bunu beklerken de boş duramazsınız. Ben de her maçta oynayacakmış gibi hazırdım.”

“Beşiktaş gibi bir takıma gelmek, böylesine kaliteli ve kariyerli oyuncularla oynayacak olmak beni inanılmaz heyecanlandırdı. Tam da bu sebeplerle transferim kolay oldu. Teklif geldi ve imzayı attım diyebilirim.”

“Kendimi yeniden göstermek istiyorum. Ben kalitemin ve yapabileceklerimin farkındayım. Ve bunu kanıtlayıp daha uzun yıllar Beşiktaş forması giymek istiyorum.”

“Takımdaki birçok arkadaşımla aynı dili konuşmak ve onların beni diğer takım arkadaşlarım da dahil olmak üzere iyi karşılamaları inanılmaz yararlı oldu. Özellikle Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu tanımak adına onlardan çok şey öğrendim.”

“Genel olarak sakin bir futbolcuyum. Sadece pozisyon gereği bazen agresif olabiliyorum. Bu da tabii ki karşımdaki futbolcuya karşı değil, topa müdahale anlamında.”

“Bir futbolcu, esas olarak hangi mevkide oynarsa oynasın diğer pozisyonlarda da ne yapması gerektiğini bilmeli. Bu ona her zaman kolaylık sağlar.”