HABERLER

25.07.2011

SPOR OKULLARI

Futbol Okulları Turnuvası Başladı

Bu yıl 7.’si düzenlenen BJK Futbol Okulları Turnuvası başladı.

İstanbul’daki okullarımızın yanı sıra Marmara ve Trakya bölgesindeki okullarımızın da katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın ilk maçları Gaziosmanpaşa Seyit Ateş Stadı’nda oynandı. Yaklaşık üç hafta sürecek olan turnuvanın ilk tur maçları Çarşamba günü sona erecek ve takımlar final müsabakaları için BJK Fulya Tesisleri’nde şampiyonluk mücadelesi verecek.
Turnuvanın ilk gününde Spor Okulları Sorumlumuz Nedim Sarsmaz ve Futbol Okulları Genel Koordinatörümüz Ufuk Pak futbol okullarımızı yalnız bırakmadı.
Turnuvayla ilgili bir açıklama yapan Spor Okulları Sorumlumuz Nedim Sarsmaz, Beşiktaş’ın geleceği için çalıştıklarını belirterek, “Bu yola çıkmadan önce belirlediğimiz hedeflerimizi yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yüzden fazla spor okulu açmayı planlamıştık ve bunu başarmış durumdayız. Spor okulları bünyesinde 5 bin sporcumuz eğitim alıyor” diye konuştu. Spor okullarının kulübümüze hem gelir kazandırdığını hem de yetenekli oyuncu kazandırdığını ifade eden Sarsmaz, spor okullarını daha da yaygınlaştıracaklarını söyleyerek, “Şu an dört kıta eğitim veriyoruz. Beşinci bir kıtaya da gideceğiz. Yakın zamanda futsal okulunu da faaliyete geçireceğiz. Ayrıca BJK Spor Okulları Olimpiyatları ve BJK Spor Akademisi’ni kurmanın çalışmalarını yapıyoruz. Bu iki proje hayata geçtiğinde dünyada bir ilk olacak. Bizim amacımız kuruluş tüzüğümüzde yer aldığı gibi halk için çalışmak, topluma spor yaptırmak, sporu toplumlaştırmak ve Beşiktaş’ı sosyalleştirmektir” şeklinde konuştu.
Futbol Okulları Genel Koordinatörümüz Ufuk Pak turnuvanın çok verimli geçeceğini belirterek, “Bu tür organizasyonlarla ailelerimizin, sporcularımızın kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede Beşiktaş ve Türk sporuna ahlaklı sporcular yetiştiriyoruz” dedi.
Nedim Sarsmaz ve Ufuk Pak, Gaziosmanpaşa Seyit Ateş Tesislerini tüm imkanlarıyla bu organizasyona açan Seyit Ateş‘e teşekkürlerini sundular.