HABERLER

20.07.2011

BASKETBOL

Ergin Ataman’dan Açıklamalar

Erkek Basketbol Takımımızın Antrenörü Ergin Ataman, Deron Williams transferini değerlendirdi.

BJK TV’de yayınlanan Transfer Dosyası adlı programa telefonla bağlanan Ergin Ataman, Avrupa basketbol tarihinin en önemli transferini gerçekleştirdiğimizi belirterek, “Başkanımız Yıldırım Demirören’in talimatı sonrasında bu transfer için yaklaşık 15 gün boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Avrupa tarihinin en önemli transferini gerçekleştirdiğimiz Avrupalı ve Amerikalı basketbol otoritelerinin ortak görüşü. Bu işi yüzyılın transferi olarak değerlendiriyorlar. İki taraf da resmi sözleşmeye imza attı” diye konuştu.
FIBA’dan oyuncunun bonservisini isteyeceklerini belirten Ataman, “Bu konuda sorun çıkmayacağı Amerikalı yetkililerce bize belirtildi. 27 yaşında, kariyerinin en verimli dönemini yaşayan, geçen yıl All-Star kadrosunda oynamış, 20 sayı, 10 asist istatistiği tutturmuş bir NBA yıldızının Beşiktaş’ta oynayacak olması tüm Beşiktaşlılar için bir gurur kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.
Deron Williams transferinin Amerika’da büyük bir sansasyona sebep olduğunu da sözlerine ekleyen başarılı antrenör, basında yer alan Kobe Bryant haberleri üzerine ise şunları söyledi:
“All-Star’dan tanıdığımız 4-5 NBA yıldızının menajerleri de bizimle temas kurup Deron Williams ile beraber Beşitaş’ta oynamak istediklerini belirtiyorlar. Ama bizim şu an için bunlara olumlu yanıt vermemiz mümkün değil. Çünkü biliyorsunuz Deron Wıllıams lokavt süresi boyunca Beşiktaş’ta oynayabilecek. Sonuçta 17 milyon dolarlık kontratı olan bir oyuncuyu başka türlü buraya getirmek mümkün değil. Biz bunun sonrasını da düşünmek zorundayız. Oradan 2-3 tane yıldız oyuncu getirirsek ve lokavt biterse tüm yabancı oyuncu haklarımızı kullandığımız zaman çok zor duruma düşebiliriz. Bundan sonrasının olabileceğini pek düşünmüyorum. Şu da bir gerçek ki Kobe Bryant’ın menajerleri de bizimle irtibat kurdular. Onlar da bizimle Beşiktaş’a gelmek istediklerini belirttiler. Bizden bir teklif bekliyorlar. Kobe Bryant apayrı bir olay, belki apayrı bir sponsor gerektiriyor. Bunu yönetim kurulumuz değerlendiricektir. Ama öncelikle Williams transferinin keyfini çıkartalım. Deron Williams dünya basketbolunun en önemli oyuncularından bir tanesi, belki de en önemli iki oyun kurucusundan birisi. Amerikalı yetkililerce lokavt süresinin 4 aydan başlayıp 8 aya kadar gidebileceği söyleniyor. Fakat bunun garantisi yok, bu yüzden ona göre tedbirimizi almak durumundayız.”