HABERLER

12.05.2009

Denizli’den Final Öncesi Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, İzmir'deki basın toplantısında, ''Yarın Beşiktaş için mutlu bir gün olur'' dedi.

İzmir'de daha önce ortak yapılacağı açıklanan basın toplantısı ayrı ayrı gerçekleştirildi. İlk önce Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones ile Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza konuştu. Ardından da Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli ile başarılı oyuncumuz İbrahim Üzülmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Denizli, herkesin başarmanın nasıl bir his olduğunu çeşitli dönemlerde yaşadığını, öncelikli düşüncelerinin Fenerbahçe ile oynadıkları maçların rövanşını alıp, aynı zamanda kupayı kazanmak olduğunu söyledi.
Bu finalin bir kez daha tekrarlanmayacağını hatırlatan Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yarınki final müsabakası, bizim için ne ifade ediyorsa rakibimiz için de aynı şeyleri ifade ediyor. Herkes bu kupayı kazanmak ve bu zaferi paylaşmak ister. Benim başka düşüncem yok. İzmir'in benim için ayrı bir yeri vardır. Hem sporcu, hem de teknik adam olarak kupayı iki defa kaldırdım. İnşallah üçüncüsü olacak. Bütün çabam bunun için.''
Denizli, kendileri için yarınki final maçının oynayacakları müsabakalarının sonuncusu olmadığını belirterek, ''Bu durum rakibimizin için böyle değil belki. Biz, bu maçı devam eden grafikte ayrı bir bölüm olarak görüyoruz. Yarın, sahada her şeyini ortaya koyacak bir Beşiktaş takımının yanı sıra hafta sonuna firesiz devam edecek bir takım olacak'' diye konuştu.
Beşiktaş'ta 3 maçlık periyodun baskı oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine Denizli, şunları kaydetti:
''Bu periyot bize baskı oluşturacak zaman dilimini çağrıştırmıyor. Beşiktaş, bu süreci atlatacak hem fiziki hem de zihinsel olarak her türlü donanıma sahip. Bizim için belki de sezonun en değerli haftası. Hem lig hem de kupada sona doğru gidiyoruz. Ligde de bizi bekleyen değerli rakipler var. Bu hafta için her türlü hazırlığı yapmış durumdayız. Perşembeden beri İstanbul'dan ayrı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarın, Beşiktaş için mutlu bir gün olur.''
Denizli, golcü oyuncumuz Mert Nobre'nin yarınki müsabakada yer alıp almayacağının bu akşam belli olacağını, doktorlardan gelecek raporlara göre Nobre'nin kadroya girebileceğini belirtti.
Arjantinli oyuncu Delgado'nun sancılarının Ankaraspor maçında nüksettiğini söyleyen Denizli, ''İki değerli sporcumuzun pozitif katkıları olmuştur. Bütün futbolcularımızın sağlıklı olarak yanımızda olmasını istiyoruz. Ancak bunlar gayet doğaldır. Yarın maça başlayacak kim olursa olsun, bu görevleri, her türlü imkanlarını ortaya koyarak başaracak güçtedir. Onlar yanımızda daha mutlu olurduk. Ancak bunu değiştirme şansına sahip değiliz'' diye konuştu.
Aragones'in Beşiktaş'ı yarın üçüncü defa yenmek istediklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine Denizli, şöyle konuştu:
''Bu iki maçın yarınki maçla sonuç olarak örtüşmesini öngörmek mümkün değil. Daha önceki maçlarda belli düşünceler, öngörüler ortaya konmuştur. Son maçta ağırlıklı olarak bizim oyunda başarıya yakın olan taraf olduğumuzu söyleyenler çoğunluktaydı. O müsabaka, bir takım olumsuzlukları ortaya çıkarmamız açısından önemliydi. İzmir'e, Fenerbahçe ile oynadığımız iki maçı da hem unutmadan hem de iyi tahlil ederek geldik. Futbol bir saniyede her şeyin değişebileceği bir oyun. Ancak biz 90 dakikayı başlatacak ve bitirecek stratejiyi hazırladık. Beşiktaş'ın camiasına yakışan, ondan beklediğini verecek bir takım olarak sahadan ayrılacağını zannediyorum.''
Denizli, bir basın mensubunun, yarın kalede Hakan'a mı Rüştü'ye mi görev vereceğini sorması üzerine, gülerek, ''Maça 24 saate yakın zaman kaldı. O veya bu. Biraz evvel esasında bu sorunun cevabını verdim. Kiminle değil, nasıl başardığımız önemli olacak. Hangi kararımı uygulayacağımı bugünden söylemenin bizim açımızdan bir artısı olmayacak'' dedi.
Beşiktaş'ın iki yolda hedefi olan tek takım olduğunu hatırlatan Denizli, ''Fortis Türkiye Kupası da Turkcell Süper Lig Kupası da çok değerli. Bizim amacımız ikisini de müzemize taşımak. Öyle bir gücümüz var. Önümüzdeki maçlarda bunu ortaya koymak istiyoruz'' diye konuştu.
Futbolcumuz İbrahim Üzülmez de yaptığı konuşmada, Fortis Türkiye Kupası'nı ve lig şampiyonluğunu kazanmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
''Final maçını oynamaktan dolayı çok mutluyuz. Final, buraya gelene kadar gösterdikleri performanslarıyla finali hak eden iki takımın mücadelesi olacaktır. İki takım için de zor olacak. Derbi maçlarının sonuçlarını önceden kestirmek çok güç. Fenerbahçe'nin kupayı uzun zamandır alamadıklarını düşünürsek rahat olmayacaklar. İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Hocamız da bizi motive ediyor. Birlik beraberlik içinde ve hırsla bu kupayı müzemize götüreceğiz.''
İbrahim Üzülmez, iki hafta önce yapılan maçın hatırlatılması üzerine de, ''Yarınki müsabakanın çok farklı olacağını düşünüyorum. Takım arkadaşlarımda da bu hırsı görüyorum. Yarın da böyle olacaktır'' dedi.
Denizli'den önce konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, "Kupayı kazanmak, hem benim için hem de takımım için çok önemli" dedi. Alex ise kötü bir sezon geçirdiklerini ve kupayı kazanamamayı düşünmek bile istemediğini belirtti.

Diğer Haberler