HABERLER

27.04.2009

Süper Lig Değerlendirme

Turkcell Süper Ligi'nin 29. haftası dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Eskişehirspor'u deplasmanda 2-0 yenen Futbol Takımımız, zirve takibini sürdürdü.

Haftanın önemli maçında sahasında Trabzonspor'u ağırlayan Sivasspor, zorlu mücadele rakibini 3-0'lık skorla geçerek puanını 60'a çıkarırken, Trabzonspor ise 53 puanda kaldı.
Sivasspor'u 1 puan geriden takip eden Futbol Takımımız, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Eskişehirspor'u 2-0 yenerek iddiasını sürdürdü. Siyah-Beyazlılarımıza galibiyeti getiren golleri Bobo ve Holosko attı. Bu yenilgi sonrasında Eskişehirspor 33 puanda kalırken, Takımımız ise 59 puana yükseldi.
Haftanın son maçında Ankaraspor ile karşılaşan Galatasaray, son dakikalarda yediği gol sonrasında rakibiyle puanları paylaştı (1-1).
Ligde geçen hafta deplasmanda Ankaraspor'a yenilen Fenerbahçe, bu hafta da bir başka başkent ekibi Ankaragücü'ne mağlup olmaktan kurtulamadı (1-2).
Toplam 19 golün atıldığı 29. haftada, 5 maçı ev sahibi, 2 maçı da deplasman takımları kazanırken, 2 mücadele ise berabere sona erdi.
Gol krallığı yarışında Galatasaraylı Milan Baros, 19 golle ilk sırada bulunuyor. Bu futbolcuyu 16 golle Kocaelispor'dan Taner Gülleri, 13 golle Sivasspor'dan Mehmet Yıldız, 11 golle de Trabzonspor'dan Gökhan Ünal, Gaziantepspor'dan Tabata ve Eskişehirspor'dan Youla izliyor.
Ligde bu hafta alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:
Hacettepe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2-1
Sivasspor-Trabzonspor : 3-0
Fenerbahçe-Ankaragücü : 1-2
Gençlerbirliği-Gaziantepspor : 1-0
Kayserispor-Konyaspor : 1-1
Kocaelispor-Antalyaspor : 1-0
Bursaspor-Denizlispor : 2-0
Eskişehirspor-Beşiktaş : 0-2
Galatasaray-Ankaraspor : 1-1
30. HAFTA
1 Mayıs Cuma
Hacettepe-Galatasaray
2 Mayıs Cumartesi
Trabzonspor-Kayserispor
3 Mayıs Pazar
Denizlispor-Eskişehirspor
Gaziantepspor-Sivasspor
Antalyaspor-Bursaspor
Konyaspor-Kocaelispor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gençlerbirliği
Ankaragücü-Ankaraspor
Beşiktaş-Fenerbahçe

Diğer Haberler