HABERLER

21.12.2008

Galatasaray:4 Beşiktaş:2

Futbol Takımımız, Turkcell Süper Ligi’nin 16. haftasında Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a konuk oldu. Galatasaray karşılaşmayı 4-2 kazandı.

2008 yılının son derbisinin ilk 15 dakikası 3 gole sahne oldu. Galatasaray 8. dakikada Servet’in attığı tartışmalı bir golle öne geçerken, Siyah Beyazlılarımız 5 dakika sonra Delgado’yla ezeli rakibine cevap verdi. Ancak bu golün hemen sonrasında gelişen Galatasaray atağında Arda Turan ceza sahası içinde yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Milan Baros, Galatasaray’ı tekrar öne geçirdi. İlk 15 dakikadan sonra oyun orta alanda oynanmaya başladı. Pozisyon açısından ilk 20 dakikası zengin geçen derbinin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı da aynen ilk yarıda olduğu gibi gollerle başladı. 50. dakikada hakemle girdiği diyalog yüzünden kırmızı kartla cezalandırılan Delgado’nun oyundan atılmasından hemen sonra Galatasaray Baros’la golü buldu. Ancak Galatasaraylıların bu sevinci uzun sürmedi. Golden sonraki ilk atakta Holosko’yla Galatasaray filelerinin havalandıran Siyah Beyazlılarımız durumu 3-2 yaptı. Delgado'nun atılmasından sonra yarı alanımızda daha etkili olan sarı-kırmızılılar Lincoln'ün ceza sahası içinde yerda kaldığı bir pozisyon sonrasında bir kez daha penaltı kazandı ve Baros, penaltıdan attığı golle Galatasaray'ı 4-2 öne geçirdi.
MAÇIN AYRINTILARI:
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu, Abdullah Yılmaz (4. Hakem)
Galatasaray: De Sanctis, Meira, Barış Özbek, Lincoln, Mehmet Topal, Baros (Dk. 77 Sabri), Ayhan, Nonda, Hakan Balta, Arda, Servet
Yedekler: Aykut, Aydın, Emre Aşık, Sabri, Volkan, Mehmet Güven, Ümit Karan
Teknik Direktör: Michael Skibbe
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem (Dk. 74 Serdar Özkan), Gökhan Zan, Zapotocny, Seric (Dk. 57 Bobo), İbrahim Toraman, Cisse, Delgado, Holosko, Nobre (Dk. 58 Uğur İnceman), Tello
Yedekler: Hakan Arıkan, Uğur, Bobo, Serdar Özkan, Ali Tandoğan, Tuna, Batuhan
Teknik Direktör: Mustafa Denizli
Goller: Servet (Dk. 8), Delgado (Dk. 13), Baros (Dk.14 P., 53, 66 P), Holosko (Dk. 55) 
Sarı Kart: Delgado (Dk. 44), Meira (Dk. 80), Zapotocny (Dk. 62), Ayhan (Dk. 90)
Kırmızı Kart: Delgado (Dk. 50)
1.DEVRE
8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahasının dışına çıksa da devam eden Galatasaray atağında Lincoln sağ kanattan ortaladı. Rüştü’nün kontrol etmeye çalıştığı topa Servet vurdu ve sarı-kırmızılılar 1-0 öne geçti.
13. dakikada Tello’nun orta sahadan verdiği ara pasla ceza sahasında topla buluşan Delgado, De Sanctis’in mağlup etti ve skora eşitlik geldi (1-1).
14. dakikada  gelişen atakta Arda yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun gerisindeki Baros topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve Galatasaray tekrar öne geçti (2-1).
19. dakikada Tello yaklaşık 35 metreden çok sert vurdu, yerden köşeye giden topu De Sanctis kornere çeldi.
24. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Servet müsait pozisyonda yükseldi ancak top auta gitti.
42. dakikada Arda orta alandan Nonda’ya uzun bir pas verdi. Nonda topa dokunmayıp arkasından gelen Lincoln’e bıraktı. Bir anda topla karşılaşıp ceza sahasına giren Brezilyalı futbolcu Rüştü’yle karşı karşıya kaldı ancak son vuruşunda top auta gitti.
2. DEVRE
50. dakikada Tello’nun uzaktan çektiği şut kalecide kaldı.
53. dakikada soldan gelişen atakta Lincoln’ün yaptığı ortada ceza sahası içinde boş bekleyen Baros topu göğsüyle düzeltti ve durumu 3-1 yaptı.
55. dakikada Galatasaray ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Holosko, Servet’i çalımlayarak ceza sahasına girdi ve çok sert vurarak farkı 1’e düşürdü (3-2).
66. dakikada Lincoln ceza sahasına girmek isterken Uğur İnceman tarafından düşürülünce hakem, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Baros kendisinin 3., takımının 4. golünü attı (4-2).
72. dakikada ceza sahası sağ çaprazında Holosko, kalesini terk eden De Sanctis'i çalımladı ancak açısını kaybetti. Pozisyonun devamında De Sanctis, Holosko'nun peşini bırakmadı ve topun sahibi oldu.
74. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Zapotocny'nin sert şutu üstten auta gitti.
82. dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta ceza sahasındaki Servet topa kafayla vurdu fakat top üst direkten döndü.
87. dakikada Mehmet Topal kendi yarı sahasından Lincoln'e uzun bir pas attı. Gelişen Galatasaray atağında Rüştü kalesini terk etti ve kendisini çalımlamaya çalışan Lincoln'e izin vermeyerek golü önledi.  
90. dakikada ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşu Zapotocny kullandı ancak Çek futbolcumuzun şutu auta gitti.




Diğer Haberler