HABERLER

20.12.2008

Mutlu Akü Selçuk Üni.:74 Beşiktaş Cola Turka:78

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 11. haftasında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile Konya'da karşılaştı. Ekibimiz karşılaşmadan 78-74 galip ayrıldı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 4. dakikasından sonra etkili savunma yaparak Siyah Beyazlılarımız’a potasını kapatan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, 9-0’lık bir seriyle skoru 16-7 yaptı. Bir ara farkı 10 sayıya yükseltmeyi başaran rakibimiz Mack ve Dunn’ın attığı sayılarla ilk çeyreği 23-16 önde bitirdi.
İkinci çeyreğe Baxter’ın basketiyle başlayan Takımımız, Adem’in sayısıyla oyuna tekrar ortak oldu. Haluk Yıldırım’la rakibine zor anlar yaşatan Ekibimiz, 16. dakikada önce Chatman’in sayısıyla skoru eşitledi, ardından Haluk Yıldırım’ın üçlüğüyle öne geçmeyi başardı (33-36). Bu dakikadan sonra üstünlüğünü kaybetmeyen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız soyunma odasına 40-35 üstünlükle gitti.
Üçüncü periyota hızlı başlayan Siyah Beyazlılarımız üst üste gelen basketlerle farkı 13 sayıya kadar yükseltti (48-35). Haluk Yıldırım ve Chatman’in yanı sıra Mehmet Yağmur’un da skora yaptığı katkıyla arayı iyice açan Ekibimiz, oyunun bu bölümünü 63-52 galip tamamladı.
Son periyotta Mehmet, Dunn ve Saunders’in sayılarıyla toparlanmaya başlayan ev sahibi ekip peş peşe gelen basketlerle arayı kapatmayı başardı. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi son 1.5 dakikada farkı 4 sayıya indirse de salondan galip ayrılan taraf 78-74’lük skorla Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız oldu.

Diğer Haberler