HABERLER

09.12.2008

Beşiktaş Cola Turka:69 - Khimki:71

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Euro Cup 3. maçında Rusya temsilcisi Khimki'ye son saniyelere kadar büyük bir çekişmenin yaşandığı maçta 71-69 mağlup oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Khimki, pota altında Jerome Moiso ile sayılar bulmaya çalışırken, tTakımımız ise Cevher Özer ve Mire Chatman ikilisiyle etkili oldu. 3.Dakikada Chatman'ın serbest atışı sonrasında durumu 8-4'e getiren Siyah Beyazlılarımız, Carlos Delfino, Kelly McCarty ve Jorge Garbajosa üçlüsünü durduramayınca, konuk ekip yakaladığı 7-0'lık seriyle 8-11 öne geçti. Muratcan Güler'in asistinde Jimmy Baxter ile iki sayılık basket bulan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Fransız Moiso'nun pota altındaki etkinliğini iyi kullanan BC Khimki, McCarty'nin de turnikesiyle 7.dakikada skoru 12-17'ye getirdi. Hücumda Chatman ve Cevher'in yaratıcılıklarıyla skor arayan Siyah Beyazlılarımız karşısında Rus temsilcisi, Garbajosa ve Delfino ikilisiyle kontrolü elini tuttu ve ilk çeyreği de 19-27 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe iki takımda tutuk bir başlangıç yaparken, Rus ekibi Vitaly Fridzon ve Mike Wilkinson, Ekibimiz ise Cevher Özer ve Mire Chatman ile atışları sayıya çeviremedi. Periyodun ilk basketini Cevher'in asistinde Adem Ören ile üç sayılık basket olarak bulan Siyah Beyazlılarımız karşısında BC Khimki de Vladimir Dyachok ile karşılık verdi. Mola alan Rus temsilcisi, aranın ardından Kelly McCarty ile turnike basket buldu. Muratcan Güler'in turnike basketi ile toparlanan Takımımız, savunmada da ilk çeyreğe oranla daha iyi bir görüntü çizdi. Rakibinin dış oyuncularını iyi tutan Siyah Beyazlılarımız, Fransız uzun Jerome Moiso'yu durdurmakta ise sıkıntı yaşadı. 16.Dakikada Mehmet Yağmur ile serbest atışları değerlendiren Ekibimiz, skoru da 26-32 yaptı. Son iki dakikaya Jimmy Baxter'ın turnike basketiyle giren Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, McCarty, Shabalkin ve Delfino üçlüsünü durduramayınca, yakalanan 5-0'lık seriyle fark 11 sayıya çıktı (28-39). Muratcan Güler'in sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozan Takımımız, farkı eritmesine karşın Rus ekibi BC Khimki devreyi 33-44 önde tamamladı.
Mücadelenin üçüncü çeyreğinde ilk bölümlerde etkili olan Siyah Beyazlılarımız, Adem Ören, Cevher Özer ve Mire Chatman üçlüsünün sayılarıyla 24.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (44-49) Kelly McCarty'nin iki basketi dışında hücumda skor bulmakta zorlanan BC Khimki, savunmada da Siyah Beyazlılarımızı durdurmakta sıkıntı yaşadı. Haluk Yıldırım'un üç sayılık basketine Carlos Delfino ile karşılık veren Rus ekibi, skor üstünlüğünü de korudu. Bu bölümde Cevher Özer ile savunmada top çalan Takımımız, Chatman'ın smaç basketiyle 28.dakikaya girilirken farkı 2 sayıya indirdi (52-54). Mola alan Siyah Beyazlılarımız, Dennis Mims'in turnike basketiyle skoru 54-54'e getirirken, periyot, Kelly McCarty'nin üç sayılık basketiyle BC Khimki'nin 54-57'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
Mücadelenin final periyoduna iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Cevher Özer'in basketiyle skoru eşitledi (57-57). Jerome Moiso'nun pota altında oyuna ağırlığını koymasıyla skor üstünlüğünü eline alan konuk ekip, Milt Palacio'nun da devreye girmesiyle 33.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (59-64). Dennis Mims'in serbest atışlarıyla hücumdaki suskunluğunu bozan Takımımız, savunmadaki gayretli oyunuyla da kontrolü elinden bırakmadı. Jimmy Baxter'ın kaptığı top sonrasında Mire Chatman ile üç sayılık basket bulan Siyah-Beyazlılarımız, durumu 64-64'e getirirken, Rus ekibi mola aldı. Aranın ardından ilk hücumu Mike Wilkinson ile değerlendiren BC Khimki karşısında Ekibimiz, Cevher Özer ile üç sayılık basket buldu ve 38.dakikada 67-66'lık skorla öne geçti. Mike Wilkinson'ın oyuna ağırlığını koymasıyla hücumda kritik sayılar bulan Rus ekibi karşısında Siyah Beyazlılarımız, son dakika içerisinde 69-71 ile farkı yeniden iki sayıya indirdi. Ancak BC Khimki, salondan 69-71'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.
SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena
HAKEMLER: Moshe Bitton - Andrej Jersan - Constantinos Koromilas
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (69): Mehmet Yağmur 2, Muratcan Güler 12 (3 ribaund- 4 asist), Jimmy Baxter 9 (3 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (4 ribaund, 2 asist), Dennis Mims 4 (6 ribaund) Adem Ören 4 (2 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 19 (4 ribaund, 1 asist), Cevher Özer 15 (8 ribaund, 2 asist)
BC KHİMKİ (71): Milt Palacio 2 (3 ribaund- 8 asist), Jerome Moiso 15 (3 ribaund- 1 asist), Vitaly Fridzon, Carlos Delfino 14 (5 ribaund- 4 asist), Mike Wilkinson 7 (5 ribaund- 1 asist), Joge Garbajosa 5 (5 eibaund- 4 asist), Shabalkin 2, Kelly McCarty 25 (4 ribaund- 1 asist)
1.PERİYOT: 19-27
2.PERİYOT: 14-17
3.PERİYOT: 21-13
4.PERİYOT: 15-14



Diğer Haberler