HABERLER

22.10.2008

Beşiktaş Cola Turka:84 Mizo Pecs 2010:82

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague ikinci karşılaşmasında, Macar temsilcisi Mizo Pecs 2010’u 84-82 mağlup etti.

Bayanlarımız karşılaşmaya Naile İvegin, Shay Doron, Milica Dabovic, Laura Harper ve Alexis Hornbuckle ilk beşiyle başlarken, ilk basketini Harper'ın 2 sayısı ile kazandı. Mücadelenin ilk periyodunda her iki takımda birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Bir ara iki takımın da sayı bulmakta zorlandığı çeyreğin sonlarına doğru konuk ekip peşpeşe gelen sayılarla ilk periyodu 17-13 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte daha iyi konsantre olan Takımımız, etkili ataklarıyla farkı giderek kapatmaya başladı. Etkili savunmasıyla rakibimin sayı bulmasını engelleyen Bayanlarımız, üst üste bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı (27-23). Oyunda yavaş yavaş hakimiyeti eline geçiren Ekibimiz soyunma odasına 39-32 önde gitti.
Karşılaşmanın 3. çeyreğine iyi başlayan taraf, art arda bulduğu sayılarla farkı azaltan konuk ekip Mizo Pecs oldu. 23. dakikada farkı 1 sayıya kadar indiren konuk ekip etkili defansıyla da sayı bulmamızı engelledi. 24. dakikada 2 sayı öne geçmeyi başaran Mizo Pecs bir türlü istediği sayıları bulamayan Ekibimiz karşısında 26. dakikada farkı 6 sayıya kadar yükseltti. Bayanlarımız son anlarda yaptığı hamlelerle farkı azaltsa da 3. periyot rakibimizin 50-52 üstünlüğü ile sona erdi.
Üst üste attığı sayılarla son çeyreğe başlayan Siyah Beyazlılarımız, Dabovic’in attığı 3 sayılık basket ile 33. dakikada farkı 8 sayıya yükseltti. Rakibinin direncini bir türlü kıramayan Takımımız, oyuna sonradan ortak olan Mizo Pecz karşısında zor anlar yaşadı. Bayanlarımız'ın yaptığı hataları iyi değelendiren Macarlar, 36. dakikada farkı 2 sayıya kadar indirdi (63-61). Büyük bir çekişmeye sahne olan son dakiklarda ise oyuna eşitlik geldi (69-69). İki takımın da maçtan kopmaması heyecanlı anlar yaşanmasına sebep oldu. Son 17 saniyeye 1 sayı geride giren Takımımız, Shay Doron ile serbest atış kazandı. Doron, faul atışlarından 1 tanesini sayıya çevirdi ve mücadelenin normal süresi 74-74 eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın ilk 5 dakikalık uzatmasında her iki takım da öne geçmek için büyük bir mücadele ortaya koydu. 43. dakika da 80-80'lik eşitlikle geçilirken, son 1 dakikaya Shay Doron'un serbest atışlardan bulduğu sayılarla 80-84 önde giren Ekibimiz zorlu mücadeleden 84-82 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayı ile Takımımızdan Laura Ashley Harper olurken, Milica Dabovic 18, Shay Doron 13, Korana Zanze 12, Alexis Kayree Hornbuckle 10, Müjde Yüksel 3, Naile İvegin 2 sayı kaydetti.



Diğer Haberler