HABERLER

11.09.2008

Hentbolda Sezon Başlıyor

Hentbol Süper Ligi'nin 2008-2009 sezonu, 13-14 Eylül'de çeşitli kentlerde yapılacak maçlarla başlayacak. Hentbol Takımımız, ilk maçını Cumartesi günü Çankaya Belediyesi ile deplasmanda yapacak.

Hentbol Federasyonu bu yıl itibariyle liglerin statülerinde değişiklikler gerçekleştirdi. Yine eskiden olduğu gibi ligler deplasmanlı çift devreli usulüne göre oynanacak. Lig maçlarının tamamlanmasının ardından puan cetvelinde 1, 2, 3 ve 4. sırayı alan takımlar (A) Grubu'nda, 5, 6, 7 ve 8. sıradaki ekipler (B) Grubu'nda, 9, 10, 11 ve 12. sırada yer alacaklar ise (C) Grubu'nda olmak üzere kendi aralarında play off maçları yapacak. Play off karşılaşmaları kazanılmış 3 maç üzerinden oynanacak.
(A) Grubu'ndaki mücadeleler şampiyonu ve Avrupa kupalarına katılacak takımları, (B) Grubu Avrupa kupalarına katılacak diğer kulübü, (C) Grubu da ligden düşecekleri belirleyecek.
Ligde şampiyon olacak takım Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, ikinciliği elde eden ekip Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda, 3. ve 4. sırada yer alan kulüpler Avrupa Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Ayrıca Avrupa kupalarına katılan takımlardan sonra gelen ilk ekip ise Balkan Kupası'na katılmaya hak kazanacak.
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde İzmir, Ankara (5), İstanbul, Mersin, Bursa, Trabzon, Rize ve Artvin, bayanlarda da Ankara (3), İstanbul, İzmir, Eskişehir (2), Kastamonu, Kayseri, Trabzon, Antalya ve Bursa illerinden temsilciler yer alıyor.
Hentbol Süper Ligi'nde ilk hafta maçlarının programı şöyle:
13 Eylül:
Ankara Büyükşehir Belediyesi-Bursa Nilüfer Belediyesi
Polis Akademisi ve Koleji-Mersin Yenişehir Belediyesi
Çankaya Belediyesi-Beşiktaş (13.00)
Ankara İl Özel İdaresi-Artvin Ormanspor
14 Eylül:
Kayseri Erciyes Üniversitesi-Bursa Osmangazi Belediyesi

Diğer Haberler