HABERLER

19.08.2008

Mahmut Özgener TFF Başkanı seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Mahmut Özgener başkanlığa seçildi. Özgener, Genel Kurul'da kullanılan 216 oyun 202'sini alarak TFF Başkanı oldu.

Başkanımız Yıldırım Demirören'in de katıldığı TFF Olağanüstü Genel Kurulu Ankara Swiss Otel'de yapıldı.
143 gün başkanlık koltuğunda oturan ve 5 Temmuz'da Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren Hasan Doğan, bir slayt gösterisi ile anıldı. Slayt gösterisini salonda yer alan delegeler ayağa kalkarak, alkışladı.
Konuşmaların ardından yeni başkanı belirlemek üzere delegelerin oy verme işlemi başladı. Özgener, Genel Kurul'da kullanılan 216 oyun 202'sini alarak TFF Başkanı oldu.
MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?
1963 yılında İzmir'de doğan Mahmut Özgener, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversiteden sonra Öz-Ege Tütün A.Ş'de görev almaya başladı. Halen aynı şirketin muharras aza görevini yürütmekte.
Üç dönem Altayspor Kulübü Başkanlığında bulunan Özgener, Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde yönetim kurulu üyesi, merhum Hasan Doğan'ın başkanlığındaki Futbol Federasyonu'nda da başkanvekili olarak görev aldı. Mahmut Özgener, Hasan Doğan'ın vefatından sonra 14 Temmuz'dan bu yana vekaleten TFF Başkanlığını yürütüyordu.
Mahmut Özgener halihazırda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekilliği ve Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. İngilizce ve Fransızca bilen Mahmut Özgener evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Diğer Haberler