HABERLER

18.08.2008

Natalia Hanikoğlu Beşiktaş’ta

Yeni sezona iddialı hazırlanan Bayan Voleybol Takımımız, milli voleybolcu Natalia Hanikoğlu’nu renklerine bağladı.

1975 doğumlu olan Natalia Hanikoğlu, Rus asıllı Türk vatandaşı. Türk Milli Voleybol Takımımızın’da formasını senelerce giyen Hanikoğlu 1,89 metre boyunda ve smaçör mevkiinde görev yapıyor.
İnternet sitemize açıklama yapan Natalia Hanikoğlu, "Uzun zamandır Tükriye’de voleybol oynamamıştım. Bugünden itibaren takımla çalışmalara başladım. Sanki çok uzun zamandır bir arada çalışıyormuş gibiyiz. Çok mutluyum tekrardan Türkiye’ye döndüğüm için ve Beşiktaş gibi büyük bir camiaya geldiğim için. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar. Onların desteğiyle çok iyi işler başarmak istiyoruz" diye konuştu.
Voleybol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Deriş ise şunları söyledi:
"Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’in desteğiyle takımımızı mümkün olan en iyi şekilde kuruyoruz. Bir kaç yıldır Türkiye’de olmayan milli oyuncu Natalia Hanikoğlu’nu reklerimize bağladığımız için mutluyuz. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde Beşiktaş formasını giymek için ne kadar heyecanlandığını gördük. Bundan sonra alacağımız 2 yabancı oyuncuyla transferimizi noktalayacağız. Bu yıl herkes bambaşka bir Beşiktaş izleyecek. Bütün camiamızdan Voleybol Takımımız'ı maçlarında yalnız bırakmamasını istiyoruz. Onların da desteğiyle rakip takımların çok yüksek bütçeleri karşısında kurduğumuz bu güçlü ve mütevazi kadro ile ligi mümkün olan en iyi yerde bitireceğiz."
HANİKOĞLU'NUN KARİYERİ
Voleybola Moskova’da 8 yaşında başlayan Natalia, Rusya'da beden eğitimi ve spor bölümünden mezun oldu. CSKA Moskova takımı ile profesyonel olarak voleybol hayatına başlayan Natalia daha sonra Odinsova'ya transfer oldu. İtalyan takımı Ancona'da oyandıktan sonra Kocaelispor'a transfer olarak ilk kez bir Türk takımının formasını giydi. Bu sırada Rus milli takımında da görev yaptı. Ancak Türkiye'ye geldikten sonra yine bir voleybolcu olan Hakan Hanikoğlu ile evlenerek Türk vatandaşı oldu. Eczacıbaşı formasıyla oldukça başarılı maçlar çıkaran Natalia Hanikoğlu, özellikle son yıllarda büyük atılım gösteren Türk Bayan Milli Voleybol Takımı'nın en önemli oyuncularındandır. 2004-2005 sezonunda tekrar Rus Ligi'nde Dinamo Moskova'da oynamaya başlayan Natalia, bir süredir ise voleybola ara vermişti.



Diğer Haberler