HABERLER

01.08.2008

“En Çok İnönü Stadı’nı Merak Ediyorum”

Yeni transferlerimizden Tomas Sivok, BJK TV’ye yaptığı açıklamada bu yıl beklentilere cevap verebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sivok, İstanbul’da en çok BJK İnönü Stadı’nı merak ettiğini ifade etti.

Bu yıl taraftarlarımızın şampiyonluk özlemine son vereceklerini belirten Tomas Sivok, ''Yönetimi ve taraftarı tatmin etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım' dedi.
Beşiktaşımız’a transferinin Kulübümüz’ün kararlı tutumundan kaynaklandığını söyleyen Çek Futbolcumuz, ''Ertuğrul hocanın beni izlemeye geldiğini duydum ve stoper aradıklarını biliyordum. Beşiktaş beni almak üzere çok kesin ve çok hızlı bir şekilde hareket etti. Bu durum karar vermemi kolaylaştırdı. Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum. Dolayısıyla aklımda hiç bir soru işareti olmadan hemen evet dedim'' ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye gelmeden önce üç büyük kulüpten haberi olduğunu da sözlerine ekleyen Sivok, “Beşiktaş ismini, her yıl Avrupa kupalarında duyuyordum. Türkiye’nin Dünya Kupası’ndaki üçüncülüğü sayesinde de Türk futbolu hakkında fikir sahibi oldum” şeklinde konuştu.
Taraftarlarımızın Şampiyonluk hasretinden haberdar olduğunu da vurgulayan Tomas Sivok, belirlenen hedeflere ulaşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Rakiplerimize saygı duyarak elimizden geleni yapacağız ve taraftarlarımızı sonuna kadar tatmin edeceğiz, Şu an takımdaki havaya baktığımızda güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Arkadaşlık ilişkileri çok iyi. Hırslı ve istekli bir futbolcu topluluğu içindeyim. Bence başarıya giden yolda bu ayrıntılar büyük bir önem taşıyor.”
Sivok, futbolcu özelliklerini de “yenilgiyi hazmedemeyen, savaşmayı seven” sözleriyle özetlerken; “Kolektif futbol anlayışına inanan birisiyim. Her zaman paslı oynamayı ve takım oyununun arkasında duran bir oyuncu olmayı tercih ederim. Hem etrafımdaki oyuncuları oynatmayı severim hem de takım ruhu içerisinde olmayı. Beni izledikçe aslında şunu göreceksiniz, şu anki antrenmanlarda izlediğiniz kadar sakin değilimdir. Özellikle sahadayken çok daha heyecanlı çok daha sesi yüksek çıkan ve hatta  içindeki heyecanı dışarıya vuran bir futbolcuyum. İzledikçe beni göreceksiniz” dedi.
İstanbul’da en çok İnönü Stadı’nı görmek istediğini söyleyen Tomas Sivok, “İnönü Stadı’nın fotoğraflarını daha önce internetten görmüştüm. Hatta Sparta Prag ile bir kere bu stada gelmiştim fakat hazırlık maçı olduğu için tribünler dolu değildi. Ancak bana anlatılanlar ve benim de Beşiktaş’ın maçlarını izlerken gördüğüm atmosfer İnönü Stadı’nın inanılmaz olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler