HABERLER

01.08.2008

Rakibimizi Tanıyalım

Futbol Takımımız’ın UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu’nda karşılaşacağı Siroki Brijeg ekibi Bosna-Hersek’te her sezon şampiyonluğa oynayan bir ekip olarak biliniyor.

Bosna-Hersek’in güneyinde yer alan Siroki Brijeg kentinin takımı olan rakibimiz, geçtiğimiz yıl Bosna-Hersek Premier Ligi’ni 2. sırada tamamladı. Avrupa’da önemli bir başarısı bulunmayan Boşnak ekip, 1. ön eleme turunda Arnavutluk’un Partizani Tirana takımını eledi. İlk maçında kendi evinde rakibiyle berabare kalan Siroki Brijeg, rövanşı ise 3-1 kazanarak tur atladı.
1948 senesinde kurulan NK Siroki Brijeg, maçlarını 10 bin kişilik Pecara Stadı’nda oynuyor. 4 kez Bosna Hersek 1. Ligi’nde şampiyonluk kazanan rakibimiz; 2004, 2006 ve 2007 senesinde ise Premier Lig’de şampiyon olurken 2007 senesinde Bosna-Hersek Kupası’nın sahibi oldu. 60 yıllık NK Siroki Brijeg’in bilinen en önemli oyuncuları arasında Mario Bazina, Mirko Hrgovic ve Sasa Papac yer alıyor.
Yaş ortalaması çok genç olan NK Siroki Brijeg’in 24 kişilik futbolcu kadrosunda 4 ismin dışında herkes 80 kuşağına mensup. Bosna Hersek ve orta Avrupa asıllı oyuncuların çoğunlukta olduğu Siroki Brijeg’te 6 isim ise Brezilyalı.

Diğer Haberler