HABERLER

07.07.2008

Hasan Doğan’ı Uğurladık

Türkiye Futbol Federasyonu'nda sabah yapılan törenin ardından Fatih Camii'ne getirilen ve burada cenaze namazı kılınan Hasan Doğan, oradan Topkapı'daki ebedi istiratgahına götürüldü ve toprağa verildi. Türkiye, çok erken kaybettiğimiz Hasan Doğan için ağladı…

Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, son yolculuğuna bugün uğurlandı.  Türkiye Futbol Federasyonu'nda sabah yapılan törenin ardından Fatih Camii'ne getirilen Hasan Doğan’ın cenaze namazı öğle vakti kılındı.  Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda Bakan, milletvekili ve siyaset adamıyla, spor, iş ve sanat çevresinden birçok kişi katıldı.
Cenaze törenine katılan bakanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek yer aldı.
Hasan Doğan’ın ani vefatı üzerine Takımımız’ın Avusturya’daki kampından erken ayrılarak İstanbul’a dönen Başkanımız Yıldırım Demirören de, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yakın dostu Doğan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Başkanımız Demirören sabah TFF’de yapılan törenin yanı sıra cenaze törenine de katıldı. Başkanımız Demirören ile birlikte İkinci Başkanımız Ertuğrul Kumcuoğlu, Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Kenan Öner, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Camiamız’dan birçok isim de törenlerde yer aldı.
Hasan Doğan'ın ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler de cenazede bulundu.
Çok yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde Fatih Camii'nin avlusu tamamen dolarken, Hasan Doğan'ın ailesi, camide taziyeleri kabul etti.
Cenaze namazı bitiminde edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın naaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. Doğan’ın cenazesi Topkapı Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Türkiye bugün çok erken kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanımız Hasan Doğan için ağladı…
Merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Türk Futbolu’nun tüm kurumlarına ve kişilerine başsağlığı diliyoruz.

Diğer Haberler