HABERLER

16.06.2008

Türkiye, Çeyrek Finalde

A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazdı. Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0 yenik duruma düşen Milliler, ikinci devrede üst üste 3 gol kaydetti. Uzatmalarda kalecimiz Volkan'ın kırmızı kart görmesine karşın Ay-Yıldızlılar, rakibini 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Turnuvaya 2-0'lık Portekiz yenilgisi ile başlayan Ay-Yıldızlılar, ikinci sınavında ise İsviçre'yi 2-1 mağlup ederek çeyrek final şansını Çek Cumhuriyeti maçına bırakmıştı.
Stade de Geneve'de oynanan karşılaşmanın 34. dakikasında Çek Cumhuriyeti Jan Koller'in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarısı 1-0 rakip ekibin üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın 62. dakikasında Plasil takımının ikinci golünü kaydetti. A Milli Futbol Takımımız, önce 75. dakikada Arda ile skoru 2-1'e getirdi. Ardından Nihat, 88. dakikada Peth Cech'in hatasını iyi değerlendirerek skoru 2-2'ye getirdi. Nihat, 90. dakikada yeniden sahneye çıktı ve attığı müthiş golle A Milli Takımımız'ı 3-2 öne geçirdi. Uzatmalarda hakem Peter Frojdet, Koller'e vurduğu gerekçesiyle kalecimiz Volkan'a direkt kırmızı kart gösterdi. Kaleye Tuncay Şanlı geçti ve kalan dakikalarda skor değişmeyince Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler