HABERLER

21.05.2008

Türk Telekom:75 - Beşiktaş Cola Turka:71

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, play-off yarı final serisi 3. maçında Türk Telekom ile Ankara'da karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılarımız maçtan 75-71 mağlup ayrılırken, Türk Telekom, 3-1'lik seri sonunda finale çıkan taraf oldu. 

Karşılaşmaya basketle başlayan Siyah-Beyazlılarımız, ilk dakikalarda üstünlüğü eline aldı. Ekibimiz, El Amin'i durdurmakta zorlansa da ikili savunmasıyla rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermedi. Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyotta Kaya Peker ve Drobnjak 13 ribaunt alarak ribautlardaki üstünlüklerini sergiledi. Pota altında etkili olan Siyah-Beyazlılarımız, ilk çeyreği 17-14 önde geçti.
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında rakip pota altındaki etkisini sürdüren Ekibimiz, savunmada ise rakibine kolay sayı vermemeye çalıştı. Dalmau'nun üçlük basketi sonrasında ilk 5 dakikalık bölümü 28-24 önde geçen Takımımız, kalan bölümde ise El-Amin'i durduramayınca skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Shumpert ve Kaya Peker'in etkili oyunuyla sayı bulan Takımımız, dış atışlarda ise aradığı basketleri bulamadı. Türk Telekom, ilk devreyi 40-33 önde bitirdi.
Kaya Peker'in basketi ile 3. çeyreğe başlayan Takımımız, sert savunma yapsa da hücumda şanssızdı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı bu bölümün ilk 5 dakikası 47-41 ev sahibinin üstünlüğü ile geçildi. Türk Telekom, hızlı hücumlarla ve pota altında etkili olunca bitime 4 dakika kala 51-41'lik skorla fark 10 sayıya çıktı. Apadoca'nın 3 sayılık atışı ile moral bulan Siyah-Beyazlılarımız, rakibinin de hatalarını değerlendirerek son anlarda kaydettiği üst üste basketlerle farkı azalttı. Türk Telekom, son çeyreğe 56-50 üstünlükle girdi.
Son periyotta Apadoca, boyalı alandan basketle ayrılınca fark 4 sayıya indi. Savunmada Türk Telekom'u durduran Siyah-Beyazlılarımız, Sinan Güler ile 1,5 dakika içinde farkı 2 sayıya indirdi (56-54). Ancak Türk Telekom pota altından sayılar bulmaya devam etti. İlk 5 dakika 63-56 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi. Pota altından basketler arayan Siyah-Beyazlılarımız, Apadoca'nın liderliğinde oyunu hiç bırakmadı. Niceviç ve Kaya Peker'in basketleri sonrasında son 2,5 dakikaya 2 sayı (67-65) geride giren Takımımız, sert savunma yapmasına karşın rakibinin hücumlarını durduramadı. Türk Telekom, karşılaşmadan 75-71 galibiyetle ayrılarak 3-1'lik seri sonunda finale yükselen taraf oldu.

Diğer Haberler