HABERLER

21.05.2008

Potada Kritik Karşılaşma

Play-off yarı final serisinde 2-1 geride olan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız bugün (21 Mayıs) Türk Telekom’la karşı karşıya gelecek. Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki mücadele saat 19.30’da başlayacak.

Türk Telekom’a normal sezonun iki maçında da mağlup olduğu için seriye 1-0 mağlup başlayan Siyah Beyazlılarımız, İstanbul’daki ilk maçta rakibini 87-77 yenerek beraberliği sağlamıştı. Ancak Ankara temsilcisi kendi evinde oynadığı ikinci karşılaşmadan 79-74 galip ayrılarak tekrar öne geçti. 3 galibiyete ulaşan takımın finale kalacağı seride Türk Telekom skor avantajını elinde bulunduruyor. Takımımız’ın finale yükselebilmesi için bugünkü mücadeleden mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyor. Siyah Beyazlılarımız bugün oynanacak karşılaşmayı kazandığı takdirde seriye tekrar eşitlik gelecek ve 24 Mayıs Cumartesi günü Akatlar Cola Turka Arena’da oynanacak son maç finale yükselen tarafı belirleyecek. Ekibimiz bugünkü mücadeleden mağlup ayrılırsa Türk Telekom finale yükselecek.
Başkentteki bu önemli maç öncesi açıklamalarda bulunan Basketbol Şubesi Genel Menajerimiz Burak Bıyıktay, galibiyetten başka bir şey düşünmediklerini belirterek, “Bizim için var olup olmama maçı. Biz ligde şampiyonluğu hedefledik ve bu hedefimize yürümek için maçı kazanıp, seriyi İstanbul'a taşımak istiyoruz. Takımda herkes bunun bilincinde ve kazanmaktan başka bir düşüncemiz de yok'' diye konuştu.
Yarı final serisinin ikinci maçına da değinen Bıyıktay, yaşadıkları hakem hatalarına dikkat çekerek, “İstanbul'da oynanan ilk maçın ardından Türk Telekom yöneticilerinin hakemleri baskı altına alan açıklamaları, dünkü maçta istenmeyen hakem hatalarına neden oldu. Türk basketbolunda bugüne dek hakemlere yönelik eleştirilerde bulunmadık ve bulunmak da istemiyoruz. Bu tip açıklamaların önümüzdeki maçta hakemleri etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Dünkü maçta hakemler inisiyatiflerini ağırlıklı olarak ev sahibi takım lehine kullandı. Bu hataların yapılan açıklamalarla ilgisi olmadığını düşünüyoruz. Bizim için çok büyük önem taşıyan yarınki maçta hakemlerin adil bir yönetim göstereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz'' dedi.
Bıyıktay, son olarak siyah-beyazlı taraftarlarımıza seslenerek, ''Bizi Ankara'da desteklemeye gelen taraftarımıza teşekkür ediyoruz ve yarınki maçta da desteklerini bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Diğer Haberler