HABERLER

19.05.2008

Türk Telekom:79 - Beşiktaş Cola Turka:74

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, play-off yarı final serisi ikinci maçında Türk Telekom'a konuk oldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 79-74 kazanan Türk Telekom, seride 2-1 öne geçti.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada çok sayıda taraftarımız oyuncularımıza büyük destek verdi.
Maça ev sahibi ekip hızlı başlasa da etkili savunma yapan Siyah-Beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren üstünlüğü eline aldı. Hızlı hücumlarla sayılar üreten Takımımız'da Drobnjak çok etkili bir oyun sergiledi. İlk 5 dakikayı 14-9 önde geçen Siyah-Beyazlılarımız, periyodun sonlarına doğru ise hem top kayıpları yaptı hem de rakibin hızlı hücumlarına çare bulamadı. 8. dakika içinde Türk Telekom 21-19 öne geçerken, karşılıklı sayılar sonunda ilk periyot 25-25 eşitlikle tamamlandı.
İkinci periyota Drobnjak'ın basketi ile başlayan Takımımız, Mehmet Yağmur ve Nicevic'in skora katkılarıyla üstü üste sayılar bularak 13. dakikada 33-28'lik üstünlükle 5 sayılık fark yakaladı. Apadoca'nın Khalid El-Amin'i başarıyla tutması, Türk Telekom'u sıkıntıya soktu. Dış atışlarda başarılı bir yüzde tutturan Ekibimiz, 17. dakikada 45-30 üstünlükle farkı 15 sayıya çıkarttı. Rakibin alan savunması karşısında son anlarda zorlanan Siyah-Beyazlılarımız, devreyi 48-36 önde bitirdi.
 
Üçüncü çeyreğe El Amin'in basketi ile başlanırken Drobnjak yine bir üçlükle ona yanıt verdi. Başarılı hücumlar yapan ev sahibi ekip, savunmasında ise oyuncularımızı durdurmakta zorlandı ve 25. dakika 55-44'lük üstünlüğümüz ile geçildi. Üçüncü periyodun son dakikalarında yaptığımız hataları Türk Telekom iyi değerlendirirken, son çeyreğe 58-52 üstünlüğümüz ile girildi.
Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Türk Telekom, iki üçlük buldu ve fark 1,5 dakika içinde 1 sayıya indi (59-58). Shumpert'in basketi ile moral bulan oyuncularımız, rakibinin top kayıplarını ise sayıya çeviremedi. 33. dakikada Türk Telekom, Haluk Yıldırım'ın üçlük basketi ile 62-61'lik skorla öne geçen taraf oldu. Khalid El-Amin'i durdurmakta zorlanan Ekibimiz, Drobnjak'ın üçlük basketi sonrasında son 5 dakikaya 66-66 eşitlikle girdi. Maçın son dakikalarında büyük bir heyecan yaşandı. Hücumlarda daha etkili gözüken Türk Telekom, son 1 dakikaya 74-72'lik üstünlükle girerken, serbest atşılarda da hata yapmadı. Son dakika içerisinde üst üste iki hücumda 3 sayılık basketleri kaçıran Ekibimiz, salondan 79-74 mağlup ayrılan taraf oldu.
Hafta içi BJK Cola Turka Arena'da oynanan serinin ilk maçını 87-77 kazanan Ekibimiz, seriyi 1-1'e getirmişti. Bu galibiyet sonrasında Türk Telekom, seride 2-1 öne geçti.
Serinin üçüncü mücadelesi 21 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30'da yine Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.

Diğer Haberler