HABERLER

10.05.2008

Beşiktaş:5 - V.Manisaspor:1

Futbol Takımımız, V.Manisaspor'u 1. dakikada Nobre, 4. ve 10. dakikalarda İbrahim Kaş, 7. dakikada Ali Tandoğan ile 90+3. dakikada Holosko'nun golleriyle 5-1 mağlup etti. Takımımız, 73 puan ve averajla ligi 3. bitirerek UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Karşılaşmayı Özgüç Türkalp yönetti. Takımımız, maç öncesinde "En Büyük Mağazamız Açıldı, www.kartalyuvasi.com.tr " pankartı ile sahaya çıktı.
Tribünleri dolduran taraftarlarımızın tezahüratlarıyla maça hızlı başlayan Siyah-Beyazlılarımız, ilk 10 dakikada 4 gol birden buldu. Takımımız, maçın daha 1. dakikasında rakip kaleci Ufuk'un hatasını iyi değerlendiren Nobre'nin kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. 4. dakikada ceza sahasında karabolde kalan topu İbrahim Kaş ağlarla buluşturdu. 7. dakikada ise Delgado'nun ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ali Tandoğan, güzel bir vuruşla skoru 3-0'a taşıdı. 10. dakikada ikinci kez sahneye çıkan İbrahim Kaş, Delgado'nun sağ kanattan yaptığı ortaya kafayla vurarak kendisinin 2., Takımımız'ın 4. golüne imzasını attı. İlk yarı 4-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte gol için rakip kaleye yüklenen Siyah-Beyazlılarımız, üst üste tehlikeler yarattı ancak golle buluşamadı. 75. dakikada Tello ve Serdar Özkan oyundan çıkarken yerlerine Emir Gökçe ve Aydın Karabulut girdi.83. dakikada Vestel Manisaspor adına kaydettiği golle farkı 3'e indirdi (4-1). 86. dakikada Delgado çıktı, yerine Mehmet Sedef girdi. Holosko, uzatmaların son anlarında güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak maçın sonucunu ilan etti: (5-1)
2007-2008 sezonunu 73 puanla bitiren Siyah-Beyazlılarımız, aynı puana sahip Fenerbahçe ve Sivasspor ile 3'lü averaj sonucu üçüncü oldu ve UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti.
MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakem: Özgüç Türkalp, Asım Yusuf Öz, Hüseyin Fidan, Akay Küçük (4.)
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, Cisse, Delgado (Dk.86 Mehmet Sedef), Tello (Dk.75 Emir Gökçe), Serdar Özkan (Dk.75 Aydın Karabulut), Nobre, Holosko
Yedeklerimiz: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Baki Mercimek, Aydın Karabulut, Bülent Uzun, Emir Gökçe, Serdar Kurtuluş
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
V.Manisaspor: Ufuk Ceylan, Sezer, Güven, Kalabane, Selçuk (Dk.90 Zihni), Metin, Burak, Santos, Silva, Hikmet, Celaleddin (Dk.39 Ferhat)
Yedekler: Egemen, Rafael, Nizamettin, Sinan, Serhat, Tomas, Zihni.
Teknik Direktör: Levent Eriş
Goller: Nobre (Dk.1), İbrahim Kaş (Dk.4-10), Ali Tandoğan (Dk.7), Holosko (Dk.90+3)
Rafael (Dk.83) Vestel Manisaspor
Sarı Kartlar: Tello (Dk.55)
Celaleddin (Dk.2), Sezer (Dk.73), Burak (Dk.85) V.Manisaspor
1.DEVRE
1. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya yükselen Nobre, topa kafayla vurdu. Kaleci Ufuk'un hatası sonrasında top ağlarla buluştu ve Ekibimiz 1-0 öne geçti.
4. dakikada sağ kanattan Tello serbest atışı sert bir şut olarak değerlendirdi. Kaleci Ufuk'tan dönen ve karambolde kalan topa İbrahim Kaş, sert vurarak Ekibimiz'i 2-0 öne geçirdi.
7. dakikada Delgado'nun ara pasına hareketlenen Ali Tandoğan, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu (3-0)
10. dakikada sağ kanattan Delgado, ceza sahasına sert bir orta kesti. İbrahim Kaş, kafayla güzel vurarak kendisinin ikinci Takımımız'ın 4. golüne imzasını attı (4-0)
İlk yarı 4-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
2.DEVRE
51. dakikada İbrahim Üzülmez, ceza sahasının içinden sert bir şut çekti, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
52. dakikada Tello, sol kanattan ortaladı, Holosko topa dokundu ancak iyi vuramadı ve mutlak bir gol kaçtı.
53. dakikada Delgado, sol çaprazda boş pozisyondaki Tello'yu gördü. Tello, rakibini çalımladıktan sonra vurdu, ancak top yandan auta çıktı.
55. dakikada Tello sarı kart gördü.
61. dakikada Serdar Özkan, sol kanattan gelen ortaya kötü vurunca top yandan auta çıktı.
67. dakikada gelişen atağımızda Nobre, sol kanattan topla ceza sahasına girip ortaya sert bıraktı, ancak Holosko topa dokunamadı.
75. dakikada Emir Gökçe Tello'nun yerine, Aydın Karabulut da Serdar Özkan'ın yerine oyuna dahil oldu.
83. dakikada Rafael'in attığı golle fark 3'e indi (4-1).
86. dakikada Mehmet Sedef, Delgado'nun yerine oyuna dahil oldu.
90+3. dakikada Holosko, güzel bir vuruşla Takımımız'ın 5. golüne imzasını attı: (5-1)
Karşılaşma 5-1 üstünlüğümüz ile sona erdi.




 

Diğer Haberler