HABERLER

10.05.2008

Potada Yarı Finaldeyiz

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Banvit'i 102-96 mağlup ederek seride 3-1 öne geçti ve yarı finale yükseldi.

Bandırma'da oynanan karşılaşmaya Sinan Güler'in 3 sayılık basketi ile başlayan Siyah-Beyazlılarımız, uzun süre başa baş giden ilk periyodun son dakikalarında üst üste basketler kaydetti. Potada altında etkili olan ve bitime 1,5 dakika kala 28-17'lik üstünlükle 11 sayılık farkı yakalayan Takımımız, ilk çeyreği 30-21 önde tamamladı.
İkinci periyoda Sinan Güler'in sayıları ile başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Nicevic'in pota altında devreye girmesiyle farkı daha da açtı. İlk 5 dakikalık bölümü 42-27'lik skorla geçen Ekibimiz, Nicevic, Dalmau ve Shumpet'in sayıları sonrasında soyunma odasına 54-41'lik üstünlükle gitti.
Üçücü periyotta karşılıklı sayılarla geçilen ilk 5 dakikalık bölümde 67-54'lük skorla farkın azalmasına izin vermeyen Siyah-Beyazlılarımız, kalan dakikalarda rakibinin hücumlarını durduramadı. Agresif savunma yapan Banvit, İnanç Koç, Harvey ve Yunus Çankaya ile son dakikalarda etkili olurken, 3. çeyrek 71-68 üstünlüğümüz ile geçildi.
Son periyoda Crispin'in 3 sayılık basketi ile başlayan ev sahibi ekip skoru 71-71'e getirdi. Crispin'e Shumpet 3 sayılık atışla yanıt verdi, ardından da Erkan Veyseloğlu'nun sayılarıyla Siyah-Beyazlılarımız ilk iki dakikada 77-71'lik üstünlük elde etti. Takımımız, üst üste basketlerle skor üstünlüğünü elinde tutsa da İnanç Koç'u durdurmakta zorlandı ve son 4 dakikaya 85-85 eşitlikle girildi. Son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta her iki takım da karşılıklı sayılar buldu. Siyah-Beyazlılarımız, Shumpert, Kaya Peker, Onur Aydın'ın basketleri skorda hep önde yer aldı. Son saniyelerde faul atışlarında da başarılı olan Ekibimiz, karşılaşmadan 102-96 galip ayrıldı.
Takımımız, bu galibiyetle seride durumu 3-1'e getirerek yarı finale yükseldi.

Diğer Haberler