HABERLER

06.04.2008

Beşiktaş:3 - Rize Fındıklı:0

Erkek Voleybol Takımımız, Alanya’daki Final Grubu’nun ikinci maçında Rize Fındıklı ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılarımız, Alanya Atatürk Spor Salonu’ndaki karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Siyah Beyazlılarımız üst üste gelen sayılarla 3-0 öne geçti. Sert smaçlarla etkili olan Ekibimiz, köşelerden Bekir ve Faik’in kazandırdığı sayılarla ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Avantaj toplarını iyi kullanan Takımımız, Rıdvan’ın çabalarıyla Fındıklı’nın farkı kapatmasına izin vermezken başarılı bloklar ve iyi defansla Fındıklı smaçlarını karşılamakta güçlük çekmedi ve ikinci teknik molayı da 16-11 galip tamamladı. Teknik molanın ardından oyunda daha etkili hale gelmeye başlayan rakibimiz peş peşe gelen sayılarla önce farkı kapattı, ardından da Vaktank’ın sayısıyla ilk kez öne geçmeyi başardı (18-17). Geriye düştükten sonra daha dikkatli oynamaya başlayan Voleybolcularımız ise kısa süre sonra skoru tekrar lehine çevirdi. Bekir’in de skora yaptığı katkıyla farkı yükseltmeye başlayan Takımımız, ilk setin son anlarında küçük çaplı zorluklar yaşasa da oyunun bu bölümünü blokta etkili olarak 25-22 önde tamamladı ve 1-0 öne geçti.
İkinci sete de hızlı başlayan Siyah Beyazlılarımız, Rıdvan’ın attığı sayılarla 2-0 öne geçti ancak ilerleyen sayılarda Fındıklı, Ekibimiz’i 7-6’da yakalasa da ilk teknik molaya önde giren taraf 8-6’lık skorla Takımımız oldu. Basit hatalarla sayı kaybeden Siyah Beyazlılarımız maçta üstün taraf olsa da zaman zaman oyunu tehlikeye soktu. Kritik anlarda kaybettiği sayıları çabuk telafi eden Voleybolcularımız ikinci teknik molaya da 16-14 üstün girdi. Mola sonrasında rakibimiz peş peşe kazandığı sayılarla tekrar öne geçmeyi başardı (18-17). Öne geçtikten sonra daha da etkili hale gelen Karadeniz temsilcisi yaptığı bloklarla Takımımız’a sayı şansı vermedi. Ancak Bekir, sert smaç servislerle Takımımız’a üst üste 3 sayı kazandırarak skoru 22-19’dan 22-22’ye taşıdı. Karşılaşma eşitlikle devam ederken servis için oyuna dahil olan Saim, servisten direkt sayı alınca Siyah Beyazlılarımız kritik bir anda tekrar öne geçmeyi başardı. İkinci sette oldukça zor anlar yaşayan Ekibimiz smaç servislerden gelen sayılarla seti 25-23 galip tamamlayarak skoru 2-0 yaptı.
Karşılaşmanın üçüncü seti her iki takımın karşılıklı sayılarıyla başlasa da Fındıklı kısa süre sonra üstünlük kazandı ve ilk teknik molaya 8-4 üstünlükle girdi. Takımımız moladan sonra farkı 2 sayıya indirmeyi başardı ancak uzun süre öne geçecek hamleleri yapamadı. Etkili bloklarla Fındıklı ataklarını engelleyen Siyah Beyazlılarımız, ilerleyen sayılarda farkı azaltarak oyuna denge getirdi. Engin ve Bekir’in attığı sayılarla sete ortak olan Ekibimiz ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. Mola sonrasında oyunu tekrar eşitleyen Erkek Voleybol Takımımız, Hakan’ın ortadan hücumuyla uzun süre sonra öne geçmesini bildi. Oldukça çekişmeli geçen sette Fındıklı, Takımımız’ın basit hatalarını iyi değerlendirerek tekrar öne geçti (22-21). Engin’in oyuna tekrar katılmasıyla skor üstünlüğüne tekrar kavuşan Siyah Beyazlılarımız,  Bekir’in üst üste gelen iki sayısıyla seti 25-22, maçı da 3-0 kazanmasını bildi.
Takımımız, final grubunun son maçında yarın (7 Nisan) saat 20.00’de Maliye Gençlik ile karşı karşıya gelecek. Yarın oynanacak karşılaşmalar 1. Lig’e çıkacak takımları belirleyecek.



Diğer Haberler