HABERLER

06.04.2008

Fenerbahçe-Ülker:75 Beşiktaş Cola Turka:68

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Fenerbahçe Ülker'e 75-68 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk anlarından itibaren oyundaki üstünlüğü eline alan Siyah-Beyazlılarımız, ilk 2,5 dakikada 8-0'lık seri yakaladı. İyi savunma yapan, hücumda da yakaladığı pozisyonları iyi değerlendiren Takımımız, ilk çeyreği 17-12 önde bitirdi.
İkinci çeyrekte her iki takımın da savunmaları ön plana çıktı. Fenerbahçe-Ülker, ilk anlarda üstü üste sayılar bulurken, Siyah-Beyazlılarımız, sayı bulmakta zorlandı. Fenerbahçe-Ülker, bitime 4 dakika 50 saniye kala 21-21'lik skorla eşitliği sağladı. Kalan dakikalarda üstünlük sürekli el değiştirirken, Takımımız'ın son anlarda attığı şutlar potadan dönünce Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 30-28 önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe Brain Chase'in 3 sayılık basketi ile başlayan Siyah-Beyazlılarımız 31-30'luk skorla öne geçse de üstünlük sürekli el değiştirdi. Bu çeyreğin ilk dakikalarında Nicevic 4 faule ulaştı. İlk 5 dakikalık bölüm 41-37 Fenerbahçe-Ülker'in üstünlüğü ile geçildi. Dış atışlarla bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkardan rakibimiz, son çeyreğe 51-46 üstünlükle girdi.
4. periyoda Shumpert'ın basketi ile başlayan Takımımız, ardından Drobnjak'ın basketi ile farkı 1 sayıya indirdi (51-50). Büyük bir çekişmenin yaşandığı son çeyrekte Nicevic'in bitime 7 dakika kala bulduğu basketle skor 54-54 eşitlendi. Ardından da Mehmet Yağmur'un sayı ise Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, 56-54 öne geçti. Karşılıklı sayılarla skor üstünlüğü bir süre el değiştirdi. Dış atışlarda başarılı olan Fenerbahçe Ülker, ilk 5 dakikalık bölümü 63-56'lık üstünlükle geçti. Savunmasında sıkıntılar yaşayan Siyah-Beyazlılarımız, Shumpert ve Kaya Peker'in üç sayılık basketleriyle Fenerbahçe'nin dış atışlarına yanıt vermeye çalıştı. Son saniyeye kadar maçı bırakmayan Siyah-Beyazlılarımız zorlu karşılaşmadan 75-68 mağlup ayrıldı.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ligin ilk devresinde Fenerbahçe Ülker'i Akatlar'da 84-61 mağlup etmişti. Muhtemel bir play-off eşleşmesi 1-1 başlayacak.



 

Diğer Haberler