HABERLER

19.01.2008

Karşıyaka:99 Beşiktaş Cola Turka:90

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, BEKO Basketbol Ligi'nin 17. haftasında Karşıyaka'ya deplasmanda 99-90 mağlup oldu.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Pınar Karşıyaka, Hosley ve Marshall ile sayı bulurken, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız da rakibine Apodaca ve Shumbert ile karşılık verdi. 4. dakikaya yeşil-kırmızılı takımın 12-11 üstünlüğüyle girildi. Pınar Karşıyaka, 3 ABD'li oyuncusu Neal, Marshall ve Hosley ile hem dışarıdan, hem de pota altında etkili olurken, Ekibimiz Shumbert ve pota altında Drobnjak ile farkın açılmamasına çalıştı. İlk periyodu evsahibi takım 26-23 üstün geçmeyi başardı.
2. periyoda Pınar Karşıyaka hızlı başladı. Evsahibi takım, pota altında iyi savunma yapan Asım ile hücumlarda da etkili oyunlarını sürdüren ABD'li Hosley ve Marshall ile farkı 11 sayıya çıkararak 15. dakikayı 45-34 önde geçti. 18. dakikada farkı 13 sayıya çıkaran (49-36) Pınar Karşıyaka, devreyi önde kapadı: 62-44.
İkinci yarıya Pınar Karşıyaka, Barış ve Asım'ın basketleriyle başladı. 24. dakika 67-53 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikalarda Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Dalmau'nun hızlı hücumdan ve Shumbert'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı 10 sayıya (67-57) indirmeyi başardı. Farkın azalması üzerine Pınar Karşıyaka mola aldı. Moladan sonra toparlanan yeşil-kırmızılı takım, Marshall ve Hosley'ın 3'lük atışlardan bulduğu sayılara, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Niceviç'in sayılarıyla karşılık vermeye çalışsa da evsahibi takım, 29. dakikada farkı yeniden 18 sayıya çıkardı: 79-61.
Ekibimiz'de Cevher'in son saniyelerde attığı isabetli üçlüğe, rakip takımın ABD'li oyuncusu Neal'in içerden bulduğu basketle karşılık veren Pınar Karşıyaka periyodu 83-65 önde tamamladı.
Son periyoda Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Apodaca, Shumbert, Sinan ve Cevher'in, üstüste sayılarıyla hızlı başladı. Ekibimiz'in 12-1'lik seri yakalamasıyla 34. dakikada fark 9 sayıya (84-75) indi. Moladan sonra seriyi Barış, attığı isabetli 3'lükle bozdu ve farkı 12 sayıya (87-75) çıkardı. Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız'da Apodaca ve Cevher'in hızlı hücumlardan bulduğu sayılara, evsahibi takımdan Neal, üst üste basketleriyle karşılık verdi.
Ekibimiz, Pınar Karşıyaka deplasmanından 99-90 mağlup ayrıldı.

Diğer Haberler