HABERLER

18.11.2007

Galatasaray:65 - Beşiktaş Cola Turka:55

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, TBBL'nin 3. haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynadığı derbi maçta 65-55 mağlup oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu ve sarı kırmızılılar üst üste buldukları sayılarla farkı açmaya başladı. Galatasaray savunmasını aşmakta zorlanan Takımımız, istediği sayıları bir türlü bulamadı. Rakibinin hızlı hücumlarını geçiştiremeyen Siyah Beyazlılarımız ilk periyotu 22-9 geride bitirdi.
İkinci çeyrekte de istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Ekibimiz, Galatasaray’ın basketlerine cevap vermekte zorlandı. Galatasaray bulduğu rahat şut pozisyonlarını iyi değerlendirerek skor üretmekte güçlük çekmedi. İlk çeyrekteki 13 sayılık farkı ikinci periyotta daha da yükselten sarı kırmızılılar uzun oyuncularıyla da pota altında etkili oldu. Ribauntları da kazanarak sürekli atak yenileyen rakibimiz, ilk yarıyı sonunda soyunma odasına 42-26 önde gitti. 
İkinci yarıya Lovelace’in basketiyle başlayan Takımımız, hücumda yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı. Yaptığı atakları bir türlü olumlu değerlendiremeyen Siyah Beyazlılarımız, savunmasını toparladı ve Galatasaray’ın da skor üretmesini engelledi. Üçüncü periyotun ilk 5 dakikası toplam 4 sayıyla sona ererken, sarı kırmızılılar son dakikalara doğru ofansta tekrar hakimiyet kurmaya başladı. Pota altını değerlendirmekte güçlük çeken sarı kırmızılılar dış atışlarda ise potayı rahat buldu. Rakipten dönen topları kullanmakta güçlük çeken Ekibimiz, Vanessa ile sayılar bulsa da oyunu istediği gibi götüremedi ve Galatasaray üçüncü çeyreği de 52-37 üstünlükle tamamladı.
Derbinin son periyotunda da etkili olan taraf Siyah Beyazlılarımız'dı. Üst üste bulduğu basketlerle farkı azaltan Ekibimiz, 33. dakikada farkı 9 sayıya indirdi (54-45). Hayden’in pota altından kazandığı basketlerle tekrar umutlanan Ekibimiz, Nilay’ın üçlüğüyle farkı 6 sayıya indirdi ve maça ortak oldu. Savunmadaki sert ve dirençli bir oyun ortaya koyan Bayanlarımız, son dakikada farkı 5 sayıya düşürdü. Önde götürdüğü maçı riske sokan Galatasaray, hızlı hücumlarla farkı tekrar açmaya başladı. Son dakikalarda savunmasında yaptığı hataları çabuk toparlayan sarı kırmızılılar, son dakikaya 61-55 galip girdi. Maçın başından itibaren geride olan Siyah Beyazlılarımız, son dakikalara doğru maça ortak olsa da Galatasaray, Ekibimiz’in öne geçecek hamlelerini boşa çıkardı ve mücadeleden 65-55 galip ayrıldı.
 
 
 
 
 

Diğer Haberler