HABERLER

20.10.2007

Trabzon Kaplanı Bobo

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4-3 yendiğimiz karşılaşma tarihe 'efsane' bir maç olarak kaydolmuştu. Pancu, kaleye geçmiş ve sarı-lacivertlilere penaltı dışında gol şansı vermemişti. Bugün Avni Aker'de de aynı olay yaşandı. Trabzon Kaplanı Bobo, hem galibiyet golünü attı hem de skorun korunmasını sağladı.

3 sezon önce Kadıköy'de, bugün ise Trabzon'da tarih yazdık... Maçın ilk dakikalarında 2-0 yenik duruma düşen, ancak yılmadan mücadele edip rakip kalede gol üstüne gol bulan Siyah-Beyazlılarımız, 73. dakikada 3-2'lik üstünlüğü yakaladı. Ancak 80. dakikada 3 sezon önce yaşanan olayın bir benzeri tekrarlandı. Kalecimiz Rüştü Reçber, bir pozisyonu önlemek için ceza sahasını terk etti ve topa göğsü ile dokunarak tehlikeyi önledi. Bülent Yıldırım, yan hakeminin uyarısıyla Rüştü'nün eliyle oynadığına hükmedip kırmızı kart gösterdi. Bu haksız karar nedeniyle Takımımız 10 kişi kalırken, 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış olan Ekibimiz'de Bobo kaleye geçti. 73. dakikada galibiyet golümüzü atan Brezilyalı yıldızımız, yaklaşık 13 dakika boyunca kalemizde rakip takıma geçit vermedi. Bobo, hem 3. golümüzü attı hem de galibiyeti kurtarmak için kalede kaplan kesildi. Trabzonspor'u 3-2 yendiğimiz bu mücadele sonrasında Bobo'nun lakabı da 'Trabzon Kaplanı' oldu.
BOBO ÇOK MUTLU
Maç sonrasında "Santrfor oynuyorum, ama yardım amaçlı kaleye geçtim" diye konuşan Bobo, Rüştü'nün kırmızı kart görmesinden sonra o anı şöyle anlattı: "O an kendimi iyi hissettim ve skoru sabitleyeceğimi düşündüm."
13 dakika boyunca kalemizi başarıyla savunan Bobo, en çok önden gelen toplarda korktuğunu söyledi:
"Önden gelen toplar daha tehlikeliydi. Bir frikik pozisyonu vardı, orada bayağı korktum. Bir kafa pozisyonu vardı, orada iyi pozisyon almıştım. Futbol hayatım boyunca ilk kez kaleci oldum. Kaleci olmak daha zor, çünkü en ufak hatanızda takımınız gol yiyor."



Diğer Haberler