HABERLER

27.09.2007

Potada Erkeklerimiz Şampiyon

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Galatasaray Cafe Crown’u 83-72 yenerek Asırlık Çınarlar Turnuvası’nın Şampiyonu oldu.

Erkan Veyseloğlu, Cevher Özer, Dalmau, Nicevic ve Apodaca beşi ile mücadeleye başlayan Siyah Beyazlılarımız, ilk dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyarak skoru lehine çevirdi. Cevher’in attığı basketlerle öne geçen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, mücadelenin 5. dakikasında skoru 15-7 yaptı. Etkili oyunu periyodun bütün safhasına yayan Ekibimiz, arayı daha da açmaya başladı ve son 2 dakikaya 26-12 önde girdi. Siyah Beyazlılarımız, Cevher’in dışarıdan bulduğu basketlerle ilk çeyreği 33-12 önde tamamladı. 
Savunmasındaki oyunuyla rakibine pozisyon vermeyen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, baskılı oyununu ikinci periyoda da yansıttı. İkinci çeyreğin ilk 4 dakikasında Galatasaray oyunu dengelemeye başladı ancak sarı kırmızılılar oyunun bu bölümünde istediği sayıları bulamadı. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında savunmasındaki hataları tekrarlamayan Galatasaray, hızlı hücumlarla farkı azaltmaya başladı fakat 8. dakikaya 44-20 geride girdi. Son iki dakikada Apodaca ve Dalmau’nun oyuna girmesiyle tekrar etkili olmaya başlayan Siyah Beyazlılarımız, dış atışlarla skor üretmeye devam etti ve ilk yarıyı 49-30 üstün tamamladı. 
İkinci yarıda Galatasaray’ın dirençli savunması ile karşılaşan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ilk 5 dakika içinde istediği sayıları bulmakta zorluk çekti. Ekibimiz, rakibinin hücum girişimlerini kolaylıkla karşılayınca aradaki farkı korudu. Hızlı hücum denemelerinde sarı kırmızılıların sert savunması sebebiyle kazandığı faulleri sayıya çeviren Siyah Beyazlılarımız, karşılıklı basketler sonunda 18. dakikada farkı 20 sayıya yükseltti (61-41). Üçüncü periyot boyunca tempo değişmezken bu çeyrek Ekibimiz'in 65-47 üstünlüğü ile sona erdi. 
Maç boyunca dış atışlarda sorun yaşamayan Siyah Beyazlılarımız, iç atışlarda da üstün olunca farkı son dakikalara kadar 20 sayı civarında tuttu. Savaşçı ve mücadeleci oyunuyla dikkat çeken Ekibimiz, karşılaşmanın son bölümlerinde oyunu rölantiye aldı. Son 6 dakikadaki tempo düşüklüğünü değerlendirmeye başlayan Galatasaray farkı indirmeye başladı. 18. dakikaya 14 sayı farkla önde giren Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, direncini tekrar ortaya koyunca, derbiyi 83-72 kazandı ve Asırlık Çınarlar Turnuvası’nda Şampiyon oldu. Siyah Beyazlılarımız Şampiyonluk Kupası'nı Beykoz Kaymakamı Sayın Cengiz Gökçe'nin elinden aldı.  
Karşılaşma sonrasında Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız'ın İdari Menajeri Hasan Bozkurter, çok iyi bir takım kurduğumuzu belirterek, "Oynadığımız 5 turnuvanın üçünde şampiyon olarak nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik. Bugün de oynadığımız oyunla herkes gördü ki, lige damga vuracak bir ekip haline geldik. Bundan sonra bütün taraftarlarımızı Akatlar'a bekliyoruz. Hedefimiz, hem ligde hem kupada hem de Avrupa’da Beşiktaş adından söz ettirmek" dedi. 
Coachumuz Ergin Ataman ise "Kupayı kazandığımız için mutluyuz. Savaşan, direnen, ofansif ve defansif anlamda etkili bir takımız. Bundan sonraki hedefimiz mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda şampiyonluk" şeklinde konuştu. 







Diğer Haberler