HABERLER

27.09.2007

Derbi’ye Doğru

Futbol Takımımız ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyle birlikte ezeli rakipler Mecidiyeköy’deki 49. randevuya çıkacaklar.

İki takımın Ali Sami Yen Stadı’ndaki mücadelesinde en fazla galibiyeti kazanan taraf ev sahibi Galatasaray. Bugüne kadar yapılan ve 30’u lig karşılaşması olan 48 mücadelenin 15’ini sarı-kırmızılılar kazanırken, 10 maçta da Siyah Beyazlılarımız’ın yüzü güldü. 23 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Galatasaray’ın kendi sahasında attığı 54 gole Beşiktaşımız 53 golle cevap verdi.
İki ezeli rakibin son 10 lig maçında ise her iki takımın da 4’er galibiyeti bulunuyor. 4’ü A. Sami Yen’de, 5’i BJK İnönü Stadı’nda, 1’i de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan son 10 maçın 2’si ise beraberlikle sona erdi. Ayrıca her iki takım da bu derbilerde 9’ar gol kaydetti.
Şampiyonluğa oynayan iki takımın karşılaşmasında hakemlerin eli sık sık cebine gidiyor. Son 6 sezonda Galatasaray ile Beşiktaşımız arasında yapılan 12 maçta hakemler toplam 4 kırmızı, 81 de sarı kart kullandı.
EYLÜL AYINDA ÜSTÜNÜZ
Eylül ayındaki derbilerde yüzü gülen taraf Siyah Beyazlılarımız oluyor. Bugüne kadar eylül ayında 16 defa oynanan derbilerde Beşiktaşımız’ın 7, Galatasaray’ın ise 5 galibiyeti bulunuyor. 4 mücadelenin beraberlikle bittiği eylül derbilerinde Takımımız’ın attığı 24 gole karşılık sarı-kırmızılı ekip 20 gol attı.
Öte yandan iki ezeli takım 33 yıl aradan sonra tekrar 29 Eylül tarihinde karşı karşıya gelecek.  83 yıllık ezeli rekabette 29 Eylül 1974 tarihinde BJK İnönü Stadı’nda oynanan müsabaka 0-0 sona ermişti.
29 Eylül Cumartesi günü oynanacak olan tarihin ilk seyircisiz derbisinde Takımımız’dan 9 futbolcu ilk kez Galatasaray ile oynayacağımız derbinin heyecanını yaşayacak. Yeni transferlerimizden Rüştü, Hakan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Higuain ve Tello'nun yanı sıra, genç oyuncularımız Serdar Özkan, İbrahim Kaş ve Batuhan, daha önce siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı oynamadı. Cisse ise kırmızı kart cezası nedeniyle derbide yer alamayacak.

Diğer Haberler