HABERLER

26.09.2007

Ertuğrul Sağlam’dan Basın Toplantısı

Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, basın toplantısında “Sezonun ilk derbisini kazanmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Sayın Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Galatasaray ile Cumartesi günü oynayacağımız sezonun ilk derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Galatasaray karşısına 3 puan için çıkacaklarını belirten Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, rakibe göre bir oyun sistemini tercih etmediğini ve derbide de kendi sisteminden taviz vermeyeceğini söyledi. “Galatasaray’ı mağlup edersek rakibimizin üstüne çıkacağız” diye konuşan Sayın Sağlam, Cumartesi akşamı Ali Sami Yen’de çok güzel bir karşılaşma olacağını belirtti. Sayın Sağlam, “Televizyon başında karşılaşmayı takip edenlerin çok keyif alacağı bir derbi olacak diye düşünüyorum. 6 haftalık periyota baktığımız zaman iki takımın da defansının iyi olduğunu görüyoruz. Buna rağmen umarım bol gollü bir karşılaşma olur ve kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.
Sayın Sağlam, derbinin seyircisiz oynanacak olmasını şöyle değerlendirdi: “Seyircinin olmaması staddaki ambiansı etkileyecek ama iki takımın ortaya koyacağı güzellikler bu olumsuzluğu ortadan kaldıracaktır. Keşke Galatasaraylı taraftarlar da Cumartesi akşamı stadda olsaydı ve sahaya yansıtacağımız güzelliği izleselerdi.”
Derbiden fair-play’in ön plana çıkacağını vurgulayan Sayın Ertuğrul Sağlam, bir dönem öğrencisi olduğu Feldkamp’a Cumartesi günü rakip olacak olacağını vurgulayarak, Feldkamp’ın çok saygı duyduğu bir isim olduğunu, kendisinden çok şey öğrendiğini ve bugünkü pozisyonunda onun da payı olduğunu vurguladı.
Marsilya maçında sakatlanan Ricardinho ve kırmızı kart cezalısı Cisse’nin oynayamayacak olmasının dezavantaj olmadığını söyleyen Sayın Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunda lider oyuncu sıkıntısı olduğunu ve liderlik vasfını bir oyuncuya yükleme taraftarı olmadığını belirterek, “Ben bütün futbolcularımın hep birlikte bu görevi yapmasını istiyorum. Cisse ve Ricardinho yoksa Delgado, Koray, Bobo bu görevi üstlenecek” diye konuştu.
Kadroda iskeleti oluşturamadığı yönünde yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine, “İlk 11’i belli edip üst üste 7-8 maç oynama şansımız yok.  Yoğun dönemlerde zaafiyete uğrayan oyuncularımızı dinlendirmek için farklı kadro kullanıyorum. Yoksa 30 günlük süreyi aynı 11’le de tamamlardım, ama 3-4 maç sonra bazı oyuncular değişiklik sinyalleri veriyorlar. Hakkımda çıkan bu tür eleştiriler beni yıpratmıyor. Futbolun içinde eleştiriler her zaman olacak ama bunlar maksatlı eleştiriler olmaması lazım. Birisi beni eleştiriyorsa ondan birşeyler öğreneyim” dedi.
Bobo’nun takım adına çok önemli bir futbolcu olduğunun altını çizen Teknik Direktörümüz, “Son maçta attığı gol ve sergilediği performans bizi sevindiriyor. Oyuncularımızla her şeyi konuşuyoruz ve onların da fikirlerine başvurduğumuz zamanlar oluyor” ifadelerini kullandı.
Sayın Ertuğrul Sağlam, Cumartesi akşamı Galatasaraylı Lincoln’e özel bir tedbir almayacağını söylerken, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibimiz Marsilya’nın Gerets ile anlaşmasına da sevindiğini belirtti. Gerets ile çok sıcak diyaloglarının bulunduğunu belirten Sayın Sağlam, “Umarım bizimle oynayacağı karşılaşma hariç başarılı olur” dedi.






 

Diğer Haberler