HABERLER

26.09.2007

Beşiktaş Cola Turka:63 Moscow:69

Kartal Belediyesi Magic Cup'07 Uluslararası Bayanlar Basketbol Turnuvası ilk maçında Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, BC Moscow'a 63-69 mağlup oldu.

Özel Ortadoğu Koleji Spor Tesisleri'nde oynanan mücadelenin ilk periyoduna iyi başlayan Ekibimiz, Esra Erden, Vanessa Hayden ve Seda Erdoğan üçlüsü ile ardarda sayılar bulmaya başladı. Farkı giderek açmaya başlayan Bayanlarımız, bir ara yaptığı küçük hatalar nedeniyle Moskova ekibinin sayı üretmesini engelleyemedi. Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız ilk çeyreği 24-18 önde kapattı.
İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf yine Siyah Beyazlılarımız olsa da konuk ekip Moskova, dış atışlardan bulduğu sayılarla karşılaşmaya ortak olma çabasını sürdürdü. Mücadelenin 16. dakikasında farkı 2 sayıya kadar indiren Moscova karşısında Ekibimiz, Vanessa Hayden ve Sariye ile sayılar üreterek soyunma odasına 39-38 önde gitti.
Karşılıklı sayılarla başlayan 3. çeyrekte Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, yaptığı hızlı hücumlarla rakip pota altında etkili olmaya başladı. Siyah Beyazlılarımız mücadelenin 25. dakikası geçilirken 47-42 üstünlügü yakaladı. Bu dakikadan sonra temposunu düşürmeyen Ekibimiz, bu çeyreği de 55-48 önde geçti.
Dördüncü ve son periyota iyi savunma yaparak başlayan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, 33. dakika geçilirken rakibi Moscova karşısında 7 sayılık farkını korudu. (57-50) Moskova temsilcisi son 5 dakikaya girilirken dış atışlardan ve pota altından bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalıştı. Ekibimizin bu dakikalarda yaptığı basit hataları da iyi değerlendiren Moscova, son 3 dakikaya girilirken karşılaşmaya eşitlik getirdi. (59-59) Pota altındaki etkisini arttıran ve üst üste sayılar bulan Moskova temsilcisi karşısında çabaları fayda vermeyen Siyah Beyazlılarımız, mücadeleden 63-69 mağlup ayrıldı.
Ekibimiz turnuvanın ikinci maçında yarın (27 Eylül) saat 16.00'da Özel Ortadoğu Koleji Spor Tesisleri'nde, Panküp Kayseri TED ile karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler