HABERLER

17.09.2007

Beşiktaş Cola Turka:81 - Aris:84

Hazırlıklarını İtalya'da sürdüren Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Banca Tercas Kupası son maçında Aris'e, son saniye basketiyle 84-81 mağlup oldu.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, İtalya'da katıldığı Banca Tercas Kupası son maçında Aris'e son saniyede mağlup olarak kupayı elinden kaçırdı.
Maça Dalmau, Sinan, Shumpert, Cevher, Nicevic beşiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Shumpert'in üst üste bulduğu üçlüklerle ilk beş dakikayı 14-8 üstün geçtikten sonra 8. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 21-9. Ancak Massey'in buldugu basketlerle farkı 2 sayıya kadar indirdi. Siyah-Beyazlılarımız ilk çeyreği 23-21 önde geçti.
 
İkinci periyodun ilk beş dakikasında karşılıklı basketler vardı. 15. dakika 35-35 berabere geçildi. Bu bölümde Aris Serapinas ile Takımımız ise Dalmau ile basketler buldu. Devre sonunda Takımımız Shumpert'in son saniye üçlüğüyle soyunma odasına 48-44 önde gitti.
 
İkinci yarının henüz 2. dakikasında belki de maçın kader anı yaşandı. 3 faulle oynayan Nicevic'e yanlış bir faul çalan hakeme Nicevic bir de itiraz edip teknik faul alınca oyun dışı kaldı. Bu bölümde Tsaldaris ile sayılar bulan Yunanistan'in Eurolig temsilcisi, 3. periyodu 64-61 önde bitirdi.
 
Son periyotta boyalı alanda sıkıntılar yaşayan Takımımız karşısında Aris, farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 79-69. Ancak Siyah-Beyazlılarımız maçı bırakmadı ve yaptığı baskılı savunma ile farkı azalttı. Son 14 saniyeye 5 sayı geride giren Takımımız, önce Jaacks'in kaptığı toptan bulduğu sayı ile farkı 2 sayıya indirdi. Ardından Wright'a yapılan taktik faul sonrası bu oyuncumuz iki atıştan birini kaçırdı. Son sekiz saniyede önce Apodaca ile daha sonra da Jaacks ile üçlük deneyen Siyah-Beyazlılarımız iki atış da çemberden geçmeyince sahadan 84-81 yenik ayrıldı.
Turnuvanın diğer maçında Teramo, Z.Kaunas'ı 79-71 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Diğer Haberler