HABERLER

16.09.2007

\"Hakem Nasıl Hesap Verecek!’

Genel Sekreterimiz Sayın Kenan Öner, \\"Gasp edilen 2 puanımızla Şampiyonluğu kaçırırsak, Vedat Yüksel bunun hesabını nasıl verecek?\\" dedi.

Genel Sekreterimiz Sayın Kenan Öner, Futbol Takımımız'ın Olympic Marsilya ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçı için Marsilya'ya hareketinden önce Atatürk Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Sayın Öner, bir hakem faciasına sahne olan Ankaraspor karşılaşmasında Takımımız'ın iyi oynamadığını belirtirken, "Ama futbolda oynanan oyundan ziyade atılan gol önemli. Bizim 90 artı 2'de attığımız çok net bir golü hakem pozisyona yakın olmasına rağmen iptal etti. 70 milyonun hemfikir olduğu çok net bir golün hakem tarafından verilmemesini anlayamıyoruz" dedi.
"Şimdi o kendi kafasında dünkü maçla ilgili "İki takım da iyi oynamadı; maç berabere bitsin, ne şiş yansın ne kebap" şeklinde düşünerek hareket etti. Böyle birşeyi kabullenmemiz mümkün değil diyerek sözlerine devam eden Genel Sekreterimiz, "Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyiz. O gol temiz bir golse vereceksin. Hakemlik yürek ister. Yüreğin varsa o golü vereceksin. 90 artı 2 olsa da 90 artı 4 olsa da, gol nizami ise o golü vereceksin" şeklinde konuştu.   
Sayın Öner, geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynadığımız maçlardan sonra anlaşılalmayan bir şekilde hakem camiasının üzerimizde bir baskısı olduğuna dikkat çekerek, "Biz tüm bunları Türk Futbolu'nun iyi bir şekilde ileri gitmesi ve fair play düşüncelermiz doğrultusunda dile getirmiyoruz. Ancak Beşiktaş Camiası dün Başkanımız'ın da söylediği gibi yumruğunu masaya vurursa, kimse bunun altından kalkamaz" dedi.  
"Çok eski dönemlerde belki de şimdi hakemlik yapanların bile hatırlamadığı zamanda, daha kariyerli hakemler istemeden de olsa aleyhimize yaptıkları hatalar neticesinde hakemliği bırakmak zorunda kaldılar ve zor durumda kaldılar" diye konuşan Sayın Kenan Öner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi ben soruyorum; bu gasp edilen 2 puanla Şampiyonluğu kaçırırsak bunun hesabını kim verecek? Sayın Vedat Yüksel, 20 milyonluk Camia'ya bunun hesabını verebilecek mi? Bu hesabı yapanlara herkesin karşı çıkması gerekiyor. Yok böyle birşey. Federasyon ve Hakem Kurulu, hakemleri cesaretlendirmeli. Biz bunun takipçisi olacağız. Biz iyi bir Beşiktaşlı duruşu ile bu hafta bu olayı en iyi şekilde protesto edeceğiz. Bu olayı kınıyoruz. Artık Federasyon ve hakemler kendilerine çeki düzen vermeli. Biz haksızlık istemiyoruz; aksi durumlar devam ederse tepkimiz çok ağır olur. Biz kimseden en ufak bir ayrıcalık istemiyoruz; adalet istiyoruz. Hakemler adil olsun. 
Biz Beşiktaş'ın haklarını korumak için buradayız ve bunlara asla izin vermeyeceğiz. Dün Başkanımız'ın söylediği gibi kimsenin aklına gelmeyecek yaptırımlar uygulayabiliriz. Başkanımız'ın söylediklerini Camia olarak sonuna kadar destekliyoruz."
 

Diğer Haberler