HABERLER

16.09.2007

Beşiktaş Cola Turka:90 Teramo:82

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, İtalya'da katıldığı turnuvanın 2. maçında Teramo'yu 90-82 yendi.

Siyah Beyazlılarımız, Banca Tercas Kupası ikinci maçında, daha önce Sabetta Turnuvası finalinde mağlup ettiği S.Teramo ile karşılaştı.
Maçın ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken, bu bölümde özellikle Erkan bulduğu 7 sayı ile Ekibimiz adına etkili oldu. İlk periyot 20-17 Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız lehine geçildi.
 
İkinci periyotta Dalmau'nun yerine oyuna giren Mehmet Yağmur ile oyunu hızlandıran Siyah Beyazlılarımız, bulduğu hızlı hücum sayılarıyla 15.dakikayı 33-26 önde geçti. Devre sonuna doğru pota altında Tsikitshvili ile etkili olan Teramo farkı azalttı. İlk yarı 41-39 Siyah Beyazlılarımız lehine sonuçlandı.
 
Üçüncü periyotta Preston Shumpert'in üst üste basketleriyle Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız oyunda üstünlük kurdu ve 25.dk 53-48 üstünlüğümüzle geçildi. Bu dakikadan itibaren özellikle Marco Carra, Brendon Brown ve Gianluca Lulli ile isabetli dış atışlar bulan Teramo 3.periyot sonunda farkı 2 sayıya indirmeyi başardı: 65-63
 
Son periyodun ilk 7 dakikasında Cevher Özer, Christian Dalmau ve Rick Apodaca ile sayılar bulan Ekibimiz, yardımlaşmalı savunmada da başarılı oldu ve 82-71 öne geçti. Ardından hücumda yapılan top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren Teramo son 1.30'a girilirken farkı 4 sayıya indirdi: 82-78. Ancak son 1:30'da Sinan ve Dalmau ile kapılan toplar, Erkan Veyseloğlu ile hızlı hücum basketlerine dönüşünce, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız sahadan 90-82 galip ayrıldı. Toplamda 19 asist yapan Ekibimiz, bunun karşılığını bulduğu 90 sayı ile almış oldu.
 
Günün ilk maçında ilk gün Teramo'ya kaybeden Aris, Siyah Beyazlılarımız'ın mağlup olduğu Z.Kaunas'ı 5 sayı farkla yenince, son güne her takım birer galibiyet taşımış oldu.
Turnuvanın son gününde bugün (16 Eylül) Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, TSİ 19:00'da Aris ile, TSİ 21:00'de de S.Teramo, Z.Kaunas ile karşılaşacak.

Diğer Haberler