HABERLER

26.10.2007

Ertuğrul Sağlam

Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, 24 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında sizlerden gelen soruları yanıtladı.

Tek forvet mi yoksa çift forvet mi oynatmayı düşünüyorsunuz. Tek forvette tercihiniz kimdir?
Sevda İnci
Bizim oyun sistemimizde değiştirmeyeceğimiz, taviz vermeyeceğimiz tek yer defanstır. 4’lü defanstan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bunun yanında orta sahada, ön tarafta değişik kurgularla oynayabileceğiz sezon içinde. Bu da rakibe göre, oynayacağımız maçın önemine göre, rakip takımdaki oyuncuların kalitesine göre değişiklik gösterecek. Ya da çeşitli sebeplerden dolayı orta sahada ve ön tarafta değişiklikler yapacağız sezon içinde. Zaman zaman tek forvet oynayacağız. O günkü şartlarda kim daha fazla katkı sağlarsa onu oynatacağız.
Higuain gol sorunumuzu çözebilecek mi?
Erdinç Durmaz
Higuain bizim elimizde bulunan santrforların daha değişik özelliklerine sahip bir uç oyuncusu. Bobo’nun, Nobre’nin, Batuhan’ın olduğu bir bölgede topla daha iyi dripling yapabilen, rakip öne çıktığında arkadaki boşluğu çok daha çabuk değerlendirebilen bir oyuncu. Golcü özelliği de var ama bu golcü özelliğini ne kadar buraya yansıtacak onu da zaman gösterecek. 
Hocam; Serdar Özkan, Batuhan ve İbrahim Kaş gibi oyunculara neden diğer hocaların güvenmediği kadar çok güveniyorsunuz?
emreoc@hotmail.com
Benim gençlere bakış açımı biliyorsunuz. Bana “Gençlere önem veriyor” desinler diye bu işi yapmadım. Takımda o an, onlara inandığım, onlara güvendiğim için yaptım. Bundan sonra da kim olursa aynı şekilde devam edeceğim.
Gökhan Güleç neden gönderildi?
Kemal Evren, Murat Algan
Gökhan’ı diğer oyuncuların performansına yaklaşamayacağı için hem kendisini hem Kulübümüz’ü düşünerek gönderdik.  
Bu sene şampiyon olabilir miyiz?
Vedat Kahya, Ebubekir Acar
Bu sene amacımız, hedefimiz tabii ki şampiyonluk; bunun için de yoğun şekilde çalışıyoruz. İnşallah olacağız. 
Takımda en iyi bulduğunuz oyuncu kim?
Orhan Güngör
Ben bugüne kadar en iyi oyuncum şudur, en kötü oyuncum budur diye birşey söylemedim. Bundan sonra da söylemeyeceğim. Sadece ekip olarak değerlendiririm.
Beşiktaşımız’ın Avrupa’da alacağı en büyük başarı sizce nedir?
Kıvanç Eryılmaz, Berk Altıçiftlik, Mertcan Özbaş
Çok uzun vadeli hedefler koyan bir insan değilim. İlk etapta Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı hedeflemiştik, onu başardık. Şimdi de gruplardan çıkmayı hedefliyoruz, onu da gerçekleştirdikten sonra yeni bir hedef belirleriz. 
Beşiktaş’taki hedefiniz nedir?
Necati Çatak, Demet Aydın
Öncelikle Camiamız’ın güvenini pekiştirmek. Uzun yıllardır hasreti çekilen Şampiyonluklara imza atmak ve Beşiktaş’ta kalıcı olmak. 
Türkiye’deki yerli hocalara karşı duyulan önyargı sizi korkutuyor mu?
info@amfora.com.tr
Herşeyin bir ilki vardır. Umarım benimle beraber kamuoyunun, spor kamuoyunun, yöneticilerin, yerli teknik adama bakış açısı değişecek. 
Önceki dönemlere göre sizin zamanınızda meydana gelen gelişme ve farklılık nedir?
Rasim Sezer
Çok büyük bir değişiklik yok. Camiayı çok iyi tanıyor olmam, benim adıma büyük bir avantaj. O yüzden sporcu kardeşlerimizin ruh hallerini daha iyi anlayabiliyorum ve bu ikisinin birleşimi performansımıza olumlu etki edecek. 
Gerçekten Diatta ve Higuain transferlerine sıcak bakıyor muydunuz?
Ibrahim Öz, Erdinç Durmaz
İkisine de ben evet dedim, ben istedim. Bizim bu sene transfer yaparken göz önünde bulundurmamız gereken bir çok unsur vardı. Bunlardan bir tanesi de kulübün ekonomik yapısı. Bu ilk kriterdi; o yüzden çok pahalı oyuncular alamadık. Kulübümüz’ü zorlamayacak ve takım içindeki dengeleri bozmayacak oyuncular aldık. Bu oyuncularda da tabii ki bir kalite aradık. 
Bu kadro Şampiyonlar Ligi için ne kadar yeterli? Beşiktaş kapasitesinin kaçta kaçını sahaya yansıtıyor?
info@mikronelektronik.com
Kendimize inandığımız zaman, potansiyelimizin farkına vardığımız takdirde Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca, sezonun başı olması sebebiyle yüzde 50-60 oranında bir kapasite ile oynadığımızı söyleyebilirim. 
Ciddi transferler yapıp yeni bir takım kurdunuz. Ancak, yeni bir yapılanmaya giden takımların ilk sezonu çok da verimli gitmez. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Erkan Demir 
Tabii ki kadromuzda bir çok oyuncumuz değişti. Değişimin sıkıntılarını biz de sezon içinde yaşayacağız. Büyük camiaların bu değişim sürecini çok kısa zamana indirmesi gerekiyor. Çünkü camianın da bu şekilde bir hoşgörüsü yok. Bu bizim için bir dezavantaj gibi gözüküyor ama, bu dezavanta rağmen başarılı olacağımızı düşünüyorum. 
Genç futbolcularımız topsuz oyunda çok da etkili değiller. Bu futbolcuları topsuz oyunda da etkili olmaları yönünde uyarıyor musunuz?
Emrah Erdal
Biz oyunun iki yönünü de ele alıyoruz. Top bizdeyken birşeyler yapmaya çalıştığımız gibi top rakipteyken de aynı oyunu devam ettirmemiz gerekir. Büyük takımların yapması gereken de bu.
Beşiktaş yakalamak istediği başarıların yanında futbolcu fabrikası Ajax gibi gençleri bulup, yetiştirip, satabilecek mi?
Nedim Güngör
Öyle bir kıvılcımı gördük. Açıkçası fitili ateşlediğimizi düşünüyorum. Bu anlayışın artarak devam edeceğine inanıyorum. Bizim gençlere bakış açımız alt takımlardaki gençlerin de olaya biraz daha iyice konsantre olmalarını sağlayacak. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde futbolcu üretebiliriz. 
Taraftarlardan bir isteğiniz var mı?
Mavimasa7@gmail.com, Cihan Akpınar, Alp Burak Çamlıer
Zaten takıma gerekli şekilde katkı sağlıyorlar. Bunun yanında biz şu anda bir değişim yaşıyoruz. Bu dönem içinde bir takım sıkıntılar olacak, zaman zaman istenilen oyunu sergileyemeyeceğiz. Bu sebeplerden dolayı onlardan hoşgörü istiyoruz. 
Diatta’nın alınması çok mu gerekliydi?
Ali Ülker, Trendy_boy84@hotmail.com, Koçak Ümit
Bizim hem defansın sağ bölgesinde oyuncuya hem de stopere ihtiyacımız vardı. Diatta iki yönlü bir oyuncu olduğu için iki tane futbolcu almaktansa bir tane almak daha mantıklıydı. Diatta’yı bu yüzden tercih ettik. Sezon içindeki yoğun maç trafiğinde alternatifi bol bir kadro oluşturmak zorundaydık. Bu yüzden Diatta’nın alınması gerekiyordu. 
UEFA’nın sizi umut vaadeden 20 teknik adamdan birisi olarak göstermesini nasıl buluyorsunuz? Bu başarınızı neye borçlusunuz?
Uğur Erdoğan, Zekeriya Akbal, Enes Baş
Başarıyı çok çalışmaya ve oyuncularımızla, beraber çalıştığım insanlarla çok sıcak ilişki kurmama bağlıyorum. UEFA’nın verdiği bu unvan bana onur verirken, mutlu ederken, aynı zamanda sorumluluk yüklüyor ve daha çok çalışmamız gerektiğini söylüyor. 
Neden Fahri Tatan’a gerekli şans tanınmadı?
Mahmut Çinko
Fahri çok iyi bir futbolcu, çok iyi bir profesyonel ama oynadığı bölgede çok fazla futbolcumuz var. Fahri’nin de zaman içerisinde çok az şans bularak kendi açısından sıkıntıya düşmemesi için böyle bir tercih yaptık. 
Eski takımınızda teknik direktörlük yapmak nasıl bir duygu?
And_nba_and_nba@hotmail.com
Çok güzel bir duygu. Ben futbolculuk dönemimde Şampiyonluk yaşamıştım; şimdi sıra teknik adam olarak şampiyonluk kupasını kaldırmaya geldi.  
Delgado’nun performansından memnun musunuz?
Hasan Güner
Memnunum. Bütün oyuncularımın performansından şu aşamada memnunum. Hepsinin potansiyeli çok yüksek daha iyisini yapabilirler.  
Futbolculuk döneminizde fair-play’in bütün gereklerini yerine getiriyordunuz. Bunu futbolcularınıza da aşılayacak mısınız?
Tony_p.corl@hotmail.com
Kesinlikle aşılamaya çalışıyorum. Her fırsatta da dile getiriyorum zaten. Performansımızın yüksek olması bizim için önemli ama davranışımızın herkes tarafından takdir edilmesinin de çok büyük önemi var. 
Başarılı futbolcuyu oluşturan öğeler nelerdir?
Black_eagle_cüneyt@hotmail.com
İşini sevmesi ve çok çalışması.
Kadroyu rakip takımın hangi özelliklerine göre belirliyorsunuz?
Engin Negis
Genelde rakip takıma göre kadro belirlemem. Avrupa’da çok üst düzey bir takımla karşılaşacaksak ona göre ufak değişiklikler yaparım ama bunun dışında kadromu rakibe göre belirlemem. 
Nobre’nin gol sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
Utku Dağ, Burak Yıldırım, Güçlü Parlaoz
Nobre daha önceki dönemlerde golcü bir oyuncuydu. Şimdi şanssız bir dönem geçiriyor. İyi bir başlangıç yaparsa gol sorununu da kendisi çözer diye düşünüyorum.  
Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş gibi genç arkadaşları oynattığınız zaman mağlup olmaktan çekinmiyor musunuz?
Ali Ağtaş 
Mağlubiyet riski her oyuncuyu oynatırken var. Gençler bu sene verdiğimiz şansı çok iyi değerlendirdiler ve yüzümüzü kara çıkarmadılar. 
Hocam, “Sağlam Geliyoruz” diye yaptığımız sloganı beğeniyor musunuz?
Bülent Kalemkuş
Çok beğeniyorum. 
Neden kaleye dikine değil de kanatlardan gitmeyi düşünüyorsunuz?
Emre Özcan
Benim oyun anlayışımda illa kanatlardan gideceğiz diye birşey yok, futbolda orta alan da var. Özellikle kazanmak için oynayan bir ekip karşısında kazanan bir rakip bulduğu zaman oyunun ortası kapanıyor ve çok kalabalık oluyor. O yüzden genişliğine kullanmak çok fazla avantaj sağlıyor. 
Neden deplasman maçlarında ofansif bir oyunu tercih etmiyorsunuz?
İlker Başaran
Genel anlamda amacımız ofansif fakat bazen istediğimizi yapamıyoruz. İçeride ve dışarıda her maçı kazanmak zorunda olduğumuz için her maçta ofansif anlamda mücadele ediyoruz. 
Örnek aldığınız teknik adamlar ve beğendiğiniz yönleri nelerdir? Bir futbolcuda aradığınız özellikler hakkında bilgi verirmisiniz?
Engin Erkan
Ben çalıştığım bütün teknik direktörlerden birşeyler aldım. Şunu örnek alıyorum, şunu taklit ediyorum, bunun yolundan gidiyorum diye bir şey yok. Eğer ben ülkemde ve Avrupa’da söz sahibi bir teknik direktör olmak istiyorsam kendi ekolümü, kendi futbol kültürümü oluşturmam gerekiyor. Bir çok teknik adamdan bir çok şey öğrendim ama bir Ertuğrul Sağlam ekolü oluşturmak zorundayım. 
Çok iyi bir Takımımız var ancak beklediğimiz gol geç geliyor. Bunun sebebi nedir?
Kerim Yurtseven
Geç gelsin ama gelsin. Sezon başında bir takım sıkıntılar oldu. Özellikle ön tarafta sıkıntılı maçlar oynadık bundan sonrasının daha rahat olacağını düşünüyorum. 
Beşiktaş forması altında attığınız ve unutamadığınız golünüz hangisi?
Fatih Çelik
Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint German’e bir gol atmıştım. Bunun yanında, 1997 senesinde Trabzonspor’u 2-0 mağlup ettiğimiz maçtaki ilk golümü unutamıyorum. 
Batuhan için yazılanlar çocuğun öz güvenini yitirmesine neden olabilir. Bununla ilgili bir çalışma yapıyor musunuz? Futbolcularımızı medyadan nasıl koruyabiliriz?
Dr. Şükrü Ercan, Erkan Yıldız
Biz zaten psikolog desteği alıyoruz. Ekibimiz’in içinde psikolog da var. Onunla birlikte gerekli çalışmaları yapıyoruz.  
Ocak ayında transfer yapmayı düşünüyor musunuz?
Arad Rezazadeh
Eğer gerekli görürsek kesinlikle düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki sezonun hazırlıklarını yapmak için de transfer yapabiliriz. Ana transfer döneminde 7-8 tane oyuncu almaktansa arada yapılan yeni sezon transferleri daha faydalı olur. 
Her maç farklı bir onbirle oynamak takımı etkilemez mi?
Emsal Cerci, Ümit Tuncer
Bence etkilemez. Bir oyun sistemimiz, anlayışımız var. Dolayısıyla her mevkiide oynayan oyuncu bu oyun sistemine sadık kalıp, performansını en üst seviyede takım menfaati doğrultusunda yansıtmak zorunda. Değişenler sadece futbolcuların isimleri oluyor, anlayış olmuyor. Bu durumda farklı onbirlerin takımı etkileyeceğini düşünmüyorum. Sadece oyuncular değişiyor anlayış ve sistemde herhangi bir değişiklik söz konusu olmuyor. 
Ligde ve Avrupa’da başarılı olduğunuz takdirde hedefiniz ne olacak? Piyasası artan futbolcuları satar mısınız yoksa daha iyi kadro kurup kalıcı sonuçlar peşinde mi koşarsınız?
Yakup Geren
Beşiktaş Kulübü’nün menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız.
Hocam antrenörlük hayatında ve Beşiktaş’ta en büyük hedefin nedir?
Gökhan Doğan, Burhan Emanetoğlu, Halis Dilman
Beşiktaş’ta sezonu Şampiyon bitirmek, Türkiye Kupası’nı kazanmak ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkabilmek. Öncelikli hedefim bunlar. 
Her takımda 10 numara adı verilen mevkiide birisinin oynaması şart mı?
Ümit Koçak
10 numara; oyun kurucu, ön tarafa ofansif anlamda destek veren futbolcu anlamına geliyor. Bazı takımlar bunu ofansif anlamda bazıları biraz daha defansif anlamda kullanıyorlar. Herkesin hedefine, oyun anlayışına göre değişiyor. 
Oyundan alınan futbolcunun kızgın hareketleri normal midir? Siz oyundan alınma kararını nasıl karşılardınız?
Volkan Ceylan
Ben hiçbir zaman bu tür kararlara fevri davranmadım. Hep profesyonel açıdan baktım. O yüzden futbolcularımdan da bunu istiyorum. Herkes hocasının kararına ve oyuna giren futbolcu arkadaşına saygı göstermek zorunda. Böyle birşeyi kesinlikle kabul etmem.
Futbol felsefeniz nedir?
Bülent Özben
Genel anlamda futbolun pozitif tarafını yani seyir zevki daha üst seviyedeki tarafını oynatmaya çalışıyorum. Ama bunun yanında bir de diğer tarafı var. Onu da en az pozitif tarafı kadar uygulamak zorundayım. 
Genç olmanız bir dezavantaj mı?
Aynur Özkan
Genç olmamın tecrübesizlik olduğunu düşünerek tecrübesiz diyorlar. Ama ben yeteri kadar tecrübe edindiğime inanıyorum. İnsan sadece kendisi yaşayarak tecrübe edinmez, başkalarının yaşadıklarından da kendisine tecrübe edinebilir. Ben bunu çok iyi yaptığıma inanıyorum. Gençliğimin, dinamizmimin, enerjimin de çok  büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. 
Batuhan ve İbrahim Kaş dışında genç olan başka isimleri de görebilecek miyiz?
Suat Kurtoğlu, Emre Meral
Zaman içerisinde göreceğiz. Bundan sonraki dönemlerde olaylar nasıl gelişir bunu kestirmek mümkün değil ama eğer fırsat bulursak, ihtiyacımız da olursa bu genç kardeşlerimizi Türk futboluna sunmaya devam edeceğiz. 
Oyuncularımız kaleye şut çekmiyorlar. Bu sizin bir talimatınız mı yoksa insiyatif almaktan mı korkuyorlar?
Serdar Ülger, Altay Akkay
Şut konusunda sezon başından beri bir sıkıntımız var. Bizim böyle bir direktifimizin olması mümkün değil. Şut futbolda artı bir değer. Bu eksiği gidermek için oyuncularımızın hem anlayışlarını hem de antrenmanlardaki çalışma tempolarını değiştirmek zorundayız.
Türkiye’de halen daha Arsene Wenger ve Ferguson modelinde bir hoca yok. Siz bu teknik adamlar gibi uzun yıllar görev yapabileceğinizi düşünüyor musunuz?
Tuncay Yılmaz, Hasan Çetin
Türk futbolunun en büyük sıkıntılarından bir tanesi devamlılık ve istikrar. Şu ana kadar böyle birşey olmadı ama ben ilk olmak istiyorum. 
Çocukken hangi takımı tutuyordunuz?
Kadir Arslanalp
Çocukken çok fanatik derecesinde bir takım tutmuyordum ama hayatımın her döneminde Beşiktaş’a karşı bir sempatim olmuştu. 
Türkiye liginde isteyip de alamadığınız futbolcu var mı?
Kadir Aslantürk
Var tabii ki; Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’u istedik ancak aldıkları karar gereği satmadılar. 
Beşiktaş’ta oynarken hissettiklerinizi teknik adamken de hissediyor musunuz?
Kübra İmamoğlu
Daha yoğun bir şekilde hissediyorum. Futbolcuyken kendi işinizi yaptıktan sonra bir kenara çekilebiliyorsunuz ancak antrenörlükte öyle değil; sorumluluk almak zorundasınız. 
Futbolculuk mu zor yoksa antrenörlük mü?
Kaan Keskin
Kesinlikle antrenörlük.
En beğendiğiniz ve kullandığınız araba nedir? Geçmişten günümüze bir rüya takım oluştursanız yerli ve yabancı kimleri oynatırsınız?
Gökhan Sayar
Şu anda kulübün verdiği Mercedes var onu kullanıyorum. Beğendiğim bir sürü marka var. Rüya takımı bu sene oluşturacağız.
Futbol anlayışınız “bol gollü galibiyet mi yoksa 1-0 olsun bizim olsun” anlayışı mı?
Hikocan
Oyunun seyir zevkinin yüksek bir hale gelmesi bizim en büyük amacımız. Maç bittikten sonra insanların, “İyi ki Beşiktaş’ın maçını izlemişiz, iyi ki maça gelmişiz” demelerini istiyorum. Kazanırken zevk veren bir takım yapmaya çalışıyoruz. 0-0 da bitse, kaybetsek de taraftarlarımızın bizi alkışlayacağı bir takım olmak istiyoruz.
Eğer şansınız olsaydı futbol oynadığınız dönemdeki oyunculardan hangisini takımınızda görmek isterdiniz?
Murat Sarı
Şifo Mehmet’i,  Amokachi’yi görmek isterdim. Şu anda iyi bir kalecimiz var ama Mrmiç’i görmek isterdim. Bunlar hem iyi futbolcular hem de üst düzey profesyoneller.
Yurtdışında futbolcu araştırıyor musunuz? Araştırıyorsanız şu anda kaç oyuncuyu izliyorsunuz?
Hüseyin Has
Şu anda araştırıyoruz. Sezon boyunca da bu araştırmalarımız devam eder. Mutlu hoca, Finlandiya-Polonya maçını izledi.
Mutlu Topçu ile birlikteliğiniz ne zaman başladı?
Selahattin Tosunoğlu
1994’te başladı. 
Neden lig başlamadan önce forvet transferini bitirmediniz?
Ferhat 
Keşke imkanlarımız el verseydi de her istediğimiz futbolcuyu alabilseydik. Transferlerde kulübün ekonomik durumunu gözönünde bulundurmak zorunda kaldık; o da çok doğru bir politikaydı bence. Kulübü ekonomik anlamda zora sokup geleceğini ipotek altına alamazdık. Forvete alacağımız oyuncu genç olsun, gelecek vaadetsin, hedefi, beklentileri olsun bu işten diye düşündük. Bobo’da olduğu gibi bu transferimizde hem ekonomik anlamda, hem de performans anlamında Takımımız’a katkı sağlasın istiyoruz. 
Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra “Bir gün geri geleceğim” diye düşündünüz mü?
Metin Temel
Düşündüm evet. Antrenörlük hayatıma başlarken hedefimiz büyük takımlardan birisini çalıştırmaktı. Üç takım yanında bir de Beşiktaş olursa benim için daha farklı bir anlamı olacaktı. Her oyuncunun amacı, büyük takımlardan birinin formasını giymekse antrenörlerin de amacı budur.
Ülkemizde Türk teknik direktörlere tahammül yok. Başarısız olup gönderilmek üstünüzde bir baskı oluşturuyor mu?
Adem Yılmaz
Bu her antrenörde böyle; bir gelecek kaygısı vardır. İşimin gereklerini yerine getirip vicdanen rahatsam her türlü sonucu rahatlıkla kabul edebiliyorum.  
Türk futbolundaki şiddetin önlenebilmesi için nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?
İlker Sen
Futbolu yöneten insanların çok büyük sorumluluk almaları gerekiyor. Kulüp başkanları, yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcular bu çözümün kaynağı diye düşünüyorum.  
Takım üzerinde baskı oluşturduğu söylenen tribünler, şu anda takıma büyük bir katkı sağlıyor. Bu ikili arasındaki sıcak bağı nasıl oluşturdunuz?
Boss Nakliyat
Bence taraftarımız takımına güveniyor, inanıyor. Bu inanç ve güven böyle bir sıcak atmosfer oluşturdu. 
Bu seneki transfer çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
Emre Engin
Kendi imkanlarımız dahilinde en iyisini aldığımızı düşünüyorum. Tabii ki daha iyi futbolcuları almayı her antrenör ister. Ronaldo’yu, Shevchenko’yu, Rio Ferdinand’ı her antrenör ister. Ama kulübün gerçekleri ile yüzleşip ona göre çalışmalar yapmak lazım.
Hakan Arıkan ile Rüştü dönüşümlü olarak mı oynayacaklar yoksa Hakan başarılı olduğu sürece kaleyi koruyacak mı?
Emre Aksel
İkisini de her fırsatta kullanmayı düşünüyoruz.
Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerimizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Orhan Güngör
Çok güçlü ekipler. Liverpool bence şu anda dünyanın en iyi futbol oynayan takımı. Porto ve Marsilya geçmişteki güçlerinde değiller; o da bizim için bir avantaj.
Her an oynamaya hazır futbolculardan kurulu bir takım mı yapacaksınız yoksa iskeleti koruyup maça göre mi değişiklik yapacaksınız?
Barış Şimşek
Her an oynamaya hazır 22 tane oyuncumun olmasını istiyorum. Her oyuncumuzu da 90 dakika oynar hale getirebilmek için de zaman zaman kullanacağız.
 
Avrupa’da çalıştırmak istediğiniz bir takım var mı?
Sami Binici
Avrupa’da Türk antrenörlüğünü temsil etmek istiyorum. Kendi gelişimime katkı sağlayabilecek, kendi anlayışımı çok rahatlıkla uygulayabileceğim herhangi bir kulüpte çalışabilirim.
Beşiktaş’a gelmenizdeki en önemli sebep neydi?
M. Sezgin Genç
Özellikle antrenörlük dönemimizdeki başarımızdan kaynaklanan bir tercih oldu bu. Yöneticilerimiz sağ olsunlar, 38 yaşında bizi bu göreve getirdiler. Tabii ki hep aklımızda Beşiktaş vardı ve ben de seve seve kabul ettim.
ÖNCEKİ KONUKLAR
Ergin Ataman
Fahri Tatan
Serdar Kurtuluş
İbrahim Üzülmez
Matias Emilio Delgado

Diğer Haberler