HABERLER

02.08.2007

TBBL Kuraları Çekildi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nin lig takvimi bugün belli oldu. Polat Otel’de yapılan kura çekimine göre Siyah Beyazlılarımız, sezona Botaşspor deplasmanında başlayacak.

Deplasmanlı iki devreli lig usülüne göre oynanacak olan Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde yeni sezon 3-4 Kasım haftasında başlayacak ve 30 Mart 2008 tarihinde sona erecek. İlk sekiz takımın mücadele etmeye hak kazanacağı play-off müsabakaları ise 9 Nisan - 14 Mayıs 2008 tarihleri arasında oynanacak.
TBBL'de 2007-2008 sezonu takvimine göre Cumhurbaşkanlığı Kupası 31 Ekim 2007 tarihinde, TBBL All-Star organizasyonu 11-13 Ocak 2008’de, Türkiye Kupası 8'li Final müsabakaları ise 4-6 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Bunun yanı sıra TBBL Play-Off final serisinin formatında değişiklik yapıldı. Karara göre play-off final serisi normal sezon içinde alınan maçların sonuçlarına bakılmaksızın 0-0 eşitlikle başlayacak. Normal sezonu üst sırada tamamlayan takım saha avantajına sahip olurken, 3 galibiyete ulaşan ekip şampiyonluğunu ilan edecek.
 
Kura sonrası internet sitemize açıklamada bulunan Basketbol Şubesi Koordinatörümüz Sayın Hasan Bozkurter, "Hedefimiz, ligde Şampiyonluk ve ülke sınırları içindeki kupaları kazanmak. Uluslararası platformda ise yarı finalde mücadele etmek istiyoruz” diye konuştu.
Beşiktaş’ın her zaman üst sıraları hedefleyen bir takım olduğunun altını çizen Bozkurter " İyi bir ekip oluşturuyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Umarım bu sezon Beşiktaş fırtınası her yerde eser” dedi.
Fikstür çekimi sonrası ilk haftanın maçları şöyle oluştu:
TBBL 1. Hafta
Botaş-Beşiktaş Cola Turka

Fenerbahçe-Panküp Ted Kayseri
İstanbul Üni.-Ceyhan Bld.
Burhaniye Bld.-Migros
Çankaya Üni.-Galatasaray
Mersin By. Bld.-Edremit Basketbol İhtisas  

Diğer Haberler