HABERLER

26.10.2007

Ergin Ataman

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız'ın Coachu Ergin Ataman, 22 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gönderdiğiniz soruları yanıtladı.

Türkiye’nin en kariyerli Coachları’ndan birisiniz. Çalıştığınız takımlarla büyük başarılar kazandınız; Beşiktaş’taki hedefleriniz nedir?
Kerem Akkaya
Türkiye’de Şampiyonluk, ULEB Cup’da ise final oynamak. Kısa vadede bunları düşünüyoruz. Uzun vadede ise Beşiktaş’ı Avrupa’daki Barcelona, Real Madrid gibi futbol ağırlıklı olan ama basketbolda da söz sahibi bir kulüp haline getirmek.
Nasıl bir takım kurmayı düşünüyorsunuz?
Cihan Yunuslar
Hedeflerimizi yakalayabilecek bir takım kurmak istiyoruz. Hem savaşan hem de şov yapan bir takım oluşturmayı düşünüyoruz.
Ülker ve Fenerbahçe birleşmesi Türk basketboluna herhangi birşey kattı mı?
Rıdvan Ak
Fenerbahçe’ye bir şeyler kattığı muhakkak. Türk basketboluna katkısı olması için bu yatırımın Avrupa’da ses getirmesi lazım. Bugün Avrupa’da final-four oynayan takımların kadroları, organizasyonları ve yatırımları bu yatırımdan fazla değil. Türk basketboluna katkı olması için en az bir final-four görmemiz lazım. Biz zamanında bunu Efes ile yapmıştık. 
Avrupa hasretine son verebilecek miyiz?
Engin Aras
 
Tabii ki vereceğiz. Beşiktaş’ın maalesef Avrupa’da başarısı yok. Türkiye’deki Şampiyonluk kadar bu da çok önemli.

BJK Cola Turka Arena Salonu’nu nasıl buluyorsunuz?
Önder Dervişoğlu
Mükemmel bir salon. Rakip olarak geldiğimde bu salonun atmosferinden bahsediyordum. Avrupa’dakilerden farkı yok.
Türkiye’deki basketbol taraftarı ile Beşiktaşımız’ın basketbol maçlarına gelen taraftarlarımızı kıyaslayabilir misiniz?
Özgür Yiğit
Aslında Türkiye’nin gerçeğini yansıtıyorlar. Efes ve Ülker’deyken Beşiktaş maçlarındaki atmosfer beni etkiliyordu. Tabii ki, bir derbi maçta atmosfer yüksek olacak. Barcelona-Real Madrid maçlarında bunlardan çok daha fazla atmosfer meydana geliyor. Ama bunlar fair-play çerçevesinde kalmalı, kimse zarar görmemeli. Taraftarlarımız, takımlarını çok iyi destekliyorlar, bizim de altıncı adamımız olacaklar.
Beşiktaşımız’daki genç oyuncuları nasıl buluyorsunuz?
İlhan Oğuz
Yetenekli gençler var, beklediğimden daha kaliteli oyuncular buldum. Çok sayıda yetenekli genç oyuncularımız var.
Altyapı ile ilgili düşünceleriniz neler?
Yavuz Bahadır
Sadece üstyapı olarak düşünmüyoruz. Altyapıdan sirkülasyon yapmamız gerekiyor ve bunun için çalışmalarımız devam ediyor.
Milli takıma kaç tane oyuncu göndermeyi hedefliyorsunuz?
Metehan Müzmin
Milli takıma oyuncu göndermek kolay değil. Milli takımdaki oyuncuların büyük bölümü zaten Avrupa ve NBA’da oynayan oyuncular, diğerleri de kemikleşmiş isimler. Kısa vadede veremeyiz ama uzun vadede veririz. Yeni transferimiz Mehmet Yağmur, bugün Ümit Milli Takım’ın en önemli oyuncusu. Son Avrupa Şampiyonası’nın en iyi guardıydı. 2008 Olimpiyatları’nda 1-2 oyuncu gönderebiliriz.
Ergin Ataman’ı  nasıl tanımlarsınız?
Rıza Yavuz
Hırs, çalışma, disiplin ve başarı diye özetleyebiliriz.
Nasıl bir oyun stilini tercih ediyorsunuz?
Ayhan Kafa
Sert savunma ve hızlı hücum stilini tercih ediyorum.
Takımımız’da tanınmış isimler olacak mı?
Suavi Özyurt
Türk yıldız olmayacak. Çünkü transfer etmeyi düşündüğümüz oyuncuların hepsinin kontratları devam ediyor. İlk yabancı transferimiz Apodaka, bir yıldız. Yabancı oyuncu konusunda iddialıyız.
Ekol bir takımınız var mı?
Cihan Ülkeseven
Türk basketbol ekolünü benimsiyorum. Türk milli takımı zaten Türkiye’nin ekolünü temsil ediyor. Bizim oyuncularımızdan yetişen bir ekol var orada.
Maçlarda değişik organizasyonlar olacak mı?
İsmail Sungurtekin
Seyirciyi eğlendirecek çalışmalar yapılacak.
Türkiye’de oynanan basketbol ile Avrupa’daki oyun anlayışını karşılaştırır mısınız?
N. Murat Turkeri
Avrupa’da basketbol daha hızlı oynanıyor. Şova dönük bir oyunu tercih ediyorlar. Sadece kazanmaya amaçlı değil. Şov da çok önemli.
Şampiyon olabilecek miyiz?
Zafer İsmail Ergun
Son dakikaya kadar bunun mücadelesini vereceğiz.
Öncelikle başarılar diliyorum. Beşiktaşımız’da tercihiniz kolej takımı havasını yaratmak mı, yoksa yıldızlara dayalı bir oyun sistemi ile başarıyı kovalamak mı? Ayrıca geleceğe dönük yatırımlarınız olacak mı?
Esra Güven
Başarı, yıldızların kolej havasında oynamasıyla gelir. İki yöntem tek tek başarı getirmez, bunların ikisinin de bir arada olması gerekir. Önemli olan bu ikisinin birleşmesi.
En beğendiğiniz Avrupalı oyuncular kimler? Ayrıca NBA’den iyi bir oyuncuyu transfer etme şansınız olsaydı kimi tercih ederdiniz?
Egehan Kodaz
NBA’den Le Bron. Avrupa’dan ise Scola
Takımımız’ın şu anda hangi mevkilerde eksiklikleri var? Bu noktalara gerekli takviyeleri ne zamana kadar yapmayı planlıyorsunuz?
Caner İkizler
Yabancı oyuncularımızın bir çoğu gitti her bölgede eksiklerimiz var. Ağustos ayının 21’inde resmen sezonu açacağız. Ağustos’un ilk haftasına kadar takımı tamamlarız.
Takımımız’ın yeni sponsorları olacak mı? Bu konuda çalışmalar yapıyor musunuz?
Zikri Özkan
Olacak. Cola Turka ana sponsorumuz, bunun dışındaki yan sponsorları da devreye sokmaya çalışıyoruz. Bunun için yoğun bir çalışmamız var.
Kariyerinizde unutamadığınız anlardan birini paylaşır mısınız?
M. Kenan Gazer
Siena ile Avrupa Kupası’nı kazandığımız maçı unutamıyorum.
Çalıştırdığınız takımlarda temel prensipleriniz nelerdir?
Canan Elalmış
Disiplin ve organizasyon.
Beşiktaşımız’ın basketboldaki imkanlarını ve bu branşa bakış açısını daha önce çalıştığınız kulüplerle kıyaslar mısınız?
Mevlüt Tüketmez
İlk kez üç büyüklerden birinde çalışıyorum. Çok büyük bir Camia burası. Futbol tabii ki ana branş ama hemen arkasından basketbol geliyor ve bu branşa büyük bir ilgi var. Mücadele eden ve sonuç alan bir basketbol takımı bekliyor herkes. Bu olduğu takdirde Beşiktaş basketbolda büyük yerlere gelir. Çünkü arkasında büyük bir güç var.
ÖNCEKİ KONUKLAR
Fahri Tatan
Serdar Kurtuluş
İbrahim Üzülmez
Matias Emilio Delgado

Diğer Haberler