HABERLER

13.07.2007

“Herkes Beşiktaş’ı Örnek Gösterecek”

Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, Yavru Kartal Fun Club üyelerimiz Sevilay Sever ve Mehmet Elbaşı'nın sorularını yanıtladı. Sağlam, \\"Sahadaki performansının yanında saha içindeki ve dışındaki davranışlarıyla da herkesin örnek gösterdiği bir takım olmak istiyoruz\\" dedi.

Sayın Ertuğrul Sağlam'ın Yavru Kartal Dergisi Temmuz 2007 sayısındaki röportajı:
Ben Sevilay Sever... MEV Özel Basınköy İlköğretim Okulu öğrencisiyim ve 4. sınıfa geçtim. 9 yaşındayım. Doğuştan Beşiktaşlıyım. En sevdiğim ders resim ve ben büyüyünce ressam olmak istiyorum. Takımımız’da en sevdiğim futbolcu ise Bobo... Basketbol maçlarını izlemeyi çok seviyorum ama futbol maçlarımızı da kaçırmamaya çalışıyorum. Yavru Kartal Dergisi’nde ise en beğendiğim bölüm tarih sayfaları...
Ben Mehmet Elbaşı... İskenderpaşa İlköğretim Okulu öğrencisiyim ve 6. sınıfa geçtim. 12 yaşındayım. En sevdiğim ders Türkçe ve ben büyüyünce arkeolog olmak istiyorum. Ben de arkadaşım gibi futbolcularımızdan en çok Bobo’yu seviyorum.
Futbol oynuyorum ve Futbol Takımımız’ın maçlarını televizyondan takip ediyorum. Yavru Kartal Dergisi’nde ise en beğendiğim bölüm Yavru Kartal’ın günlüğü.
Biz Yavru Kartal Fun Club Üyeleri olarak, eski futbolcumuz, yeni teknik direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam’ı BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Kendisiyle sohbet edip, birlikte fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte Sayın Ertuğrul Sağlam’a sorduğumuz sorular ve kendisinin verdiği yanıtlar:
Mehmet Elbaşı: Yeniden Beşiktaş’ta olmak nasıl bir duygu?
Ertuğrul Sağlam: 2000 yılında futbolcu olarak ayrıldığım kulübüme antrenör olarak dönmek, beni çok mutlu etti ve çok gururlandırdı. Bunun yanı sıra çok da büyük sorumluluklar yükledi.
Sevilay Sever: Beşiktaş’tan üzgün gitmişsiniz. Şimdiki hislerinizi biraz daha açar mısınız?
Ertuğrul Sağlam: Dediğim gibi, gerçekten çok mutluyum ve çok gururluyum. İnşallah tüm sorumluluklarımızın bilincinde olarak çok başarılı olacağız. Buna inanıyorum.
Mehmet Elbaşı: Türk futbol takımlarımız son yıllarda Avrupa’da takım halinde pek başarılı olamıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam: Öncelikle Türkiye Ligi’ndeki büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki denge farkına bağlıyorum. Eğer Anadolu takımları biraz daha güçlenirse Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe de kendilerini biraz daha geliştirme imkanı bulacak. Umarım Beşiktaş olarak da, bu sene Avrupa’da başarıya ulaşırız.
Sevilay Sever: Avrupa’daki hedefiniz nedir?
Ertuğrul Sağlam: Biliyorsunuz ki bu sene Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları oynayacağız.
Avrupa’daki öncelikli hedefimiz de, bu ön eleme karşılaşmalarını geçip, Beşiktaş olarak Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları oynayabilmek ve grup maçlarında başarılı olmak.
Mehmet Elbaşı: Sizce Türkiye’deki 6 yabancı kısıtlaması kalkmalı mı? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam: Benim şahsi fikrim, 6 yabancı uygulaması Türk futbolunun şu anki durumu için yeterli. Yabancı sayısının artmasının Türk futboluna çok katkı sağlayacağına inanmıyorum.
Sevilay Sever: Transferler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam: Yapılan tüm transferlerimiz, geçtiğimiz sezon Beşiktaş kadrosundaki eksik olan mevkiileri tam anlamıyla doldurmaya yönelikti. Hepsini de çok başarılı buluyorum ve Takımımız’a da çok katkı sağlayacağına inanıyorum.
Mehmet Elbaşı: Yerli ve yabancı en beğendiğiniz teknik direktör kim?
Ertuğrul Sağlam: Çok kaliteli teknik direktörler var. Özellikle ülkemizde de son dönemde adından çok bahsettiren yerli antrenörler Türk futboluna damgasını vurdu. Bu konuda isim söylemek istemiyorum.
Sevilay Sever: Hangi ünlü futbolcuyu Beşiktaş’ta görmek istersiniz?
Ertuğrul Sağlam: Ronaldinho, Shevchenko gibi futbolcuları izlemekten keyif alıyorum. Ama biz kendi bütçemize göre transfer yapıyoruz.
Mehmet Elbaşı: Dünya futbolunda en beğendiğiniz futbolcu kimdir?
Ertuğrul Sağlam: Dediğim gibi, Ronaldinho ve O’nun yanı sıra Cristiano Ronaldo çok iyi futbolcu. Ama özellikle Türkiye’de de çok kaliteli ve başarılı futbolcular var. Bizim takımımızda da umarım bu seneki performansıyla adından söz ettirecek birçok futbolcumuz çıkacak.
Sevilay Sever: Futbolculuk mu, teknik direktörlük mü daha zevkli?
Ertuğrul Sağlam: Futbolculuğun tabii kendine has zorlukları ve güzellikleri var ama genel olarak değerlendirdiğiniz zaman antrenörlük futbolculuğa göre biraz daha zor bir meslek. Çünkü 25 futbolcuyla, personelle ve yöneticilerle birlikte çalışıyorsunuz. Futbolculukta öyle değil, sadece işinizi yapıp evinize gidebiliyorsunuz.
Mehmet Elbaşı: Futbol Takımımız’da hangi mevkiilerde eksiklikler görüyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam: Futbol Takımımız’daki eksiklikleri belirleyip, buna göre transferler yaptık.
Transferlerimize de bakınca hangi mevkiilerde eksik olduğunu hep beraber görürüz.
Sevilay Sever: Murat Şahin’in yanına kaleci olarak Hakan Arıkan ve Rüştü Reçber transfer edildi. Bu transferleri değerlendirebilir misiniz?
Ertuğrul Sağlam: Murat Şahin çok ağır bir ameliyat geçirdi. Yaklaşık 5-6 ay aramızda olmayacak. Runje’nin de kişisel problemleri çıkınca Hakan Arıkan’dan sonra iyi bir kaleciye daha ihtiyacımız oldu. Bu doğrultuda da Rüştü’nün transferini gerçekleştirdik.
Mehmet Elbaşı: Geçtiğimiz yıl Kayserispor’u çok iyi yerlere getirdiniz. Siz kendinizi başarılı buluyor musunuz?
Ertuğrul Sağlam: Benim kendimi başarılı bulup bulmamam çok önemli değil, spor kamuoyunun ve diğer insanların görüşleri daha önemli. Başarılı buldular ki, bize sorumluluğu çok büyük bu görevi layık gördüler. Oradaki başarımızı, Beşiktaş’ta da devam ettirmek en büyük arzumuz ve en büyük dileğimiz.
Sevilay Sever: Geçtiğimiz sezon defansif oynayan Takımımız’ı bu sene atak oynatacak mısınız?
Ertuğrul Sağlam: Evet, bizim genel antrenörlük felsefemiz içerisinde zaten en önemli sırayı bu alıyor. Futbolun genelde pozitif yani oynamayı seven tarafını yansıtmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de bütün taraftarlarımız ve Beşiktaş’ı sevenler, ofansif ve göze hoş gelen bir futbol izleyecekler.
Mehmet Elbaşı: 2007-2008 yılında nasıl bir Beşiktaş hayal ediyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam: Öncelikle kişilik ve karakter yapısı itibariyle insani değerleri üst düzeyde bir takım oluşturmak istiyoruz. Sahadaki performansının yanında saha içindeki ve dışındaki davranışlarıyla da herkesin örnek gösterdiği bir takım olabilmek istiyoruz. Bunun yanında da tabii ki performansıyla da Camiamız’ın beklentilerine cevap verebilen, oynarken zevk alan ve izleyenlere zevk aldıran bir takım olmayı hedefliyoruz.
Sevilay Sever: Unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
Ertuğrul Sağlam: Beşiktaş’a ilk geldiğim sezon şampiyon olmuştuk. Şampiyonluk maçını Gaziantepspor ile İnönü Stadı’nda oynuyorduk. Kazanırsak şampiyon olacaktık. Bu nedenle bizim için çok önemliydi. Maçın ilk golünü attım. Ardından takım arkadaşım Oktay maçın ve Beşiktaş’ın ikinci golünü attı. Maçı 2-0 kazandık ve şampiyon olduk. Bir de Paris Saint Germain ile oynadığımız ve yine benim gol attığım Şampiyonlar Ligi karşılaşması unutamadığım maçlardan bir tanesi.
Mehmet Elbaşı: İki senedir futbol okuluna gidiyorum. Bu sene de kış döneminde tekrar başlayacağım. Futbol okulları ve alt yapı ile ilgili düzenlemeler yapacak mısınız?
Ertuğrul Sağlam: Alt yapımızla da koordineli bir şekilde çalışacağız. Bu konuda öğrencilerimizden ve velilerden gelen sıkıntıları iyi inceleyip, bu sıkıntıları giderme adına da çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Zaten alt yapıya çok önem veren bir anlayışımız var. Bu nedenle Beşiktaş Alt Yapısı’yla iyi ilişkilerimiz devam edecek ve Beşiktaş’ın yıllardır süregelen alt yapıdan futbolcu çıkarma anlayışını devam ettirmeye çalışacağız.
Sevilay Sever- Mehmet Elbaşı: Çok teşekkür ediyor, yeni sezonda size ve Beşiktaşımız’a başarılar diliyoruz. 
Ertuğrul Sağlam: Ben de çok teşekkür ediyorum. Sizlere eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Mehmet sen de umarım alt yapımızda iyi performans gösterirsin ve başarılı bir sporcu olursun.

hspace=0




 

Diğer Haberler