HABERLER

12.07.2007

Toraman’dan Açıklamalar

Yıldız futbolcumuz İbrahim Toraman, Avusturya kampında yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Takımımız'ın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Toraman, kampın çok iyi geçtiğini söyledi. Toraman, 'Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Hem kamp ortamı hem de takım içerisindeki uyum tam anlamıyla muhteşem' diye konuştu.
Toraman, FC Hall ile yaptığımız kamptaki ilk özel karşılaşmaya da değinerek, 'Hazırlık döneminde olduğumuz için skorun pek bir önemi olmadığını düşünüyorum. Vücut ve kafa olarak henüz tam anlamıyla hazır değiliz. Hazırlıklar tamamlanınca daha iyi olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
İbrahim Toraman, 'Takım arkadaşlarımla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben defansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten geriye dönüp baktığımızda geçen sezon itibariyle en az gol yiyen takımlardan biriydik. Transfer konusuna gelince, birçok kulvarda mücadele edeceğimiz için defansa takviye yapılması gayet doğal. Rekabetin artması da Takımımız'ın başarısına katkı sağlayacaktır. Zaten önemli olan da takımda kimin oynayacağı
değil, Beşiktaş ın menfaatidir' şeklinde konuştu.
Gazetecilerin yeni transferlerimizden Edouard Cisse ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Toraman, 'Cisse, güçlü fiziği ve çabukluğunun yanı sıra defansın önünde ilk toplara basabilen bir oyuncu olduğu için bu sezon Takımımız'a büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.
Bu sezon başarılı olacaklarına inandığını vurgulayan İbrahim Toraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sezon sakatlıklar yaşamamamız halinde çok geniş ve kaliteli bir kadromuz olduğu için mücadele edeceğimiz bütün kulvarlarda başarıya ulaşacağımıza inanıyorum."
Kalecimiz Rüştü Reçber'in kendisini ispat etmiş, çok kaliteli bir futbolcu olduğunu söyleyen Toraman, Rüştü'nün gelmesi ile Takımımız'ın büyük bir güç kazandığını vurguladı. Toraman, Rüştü ile aynı dili konuşmalarının defans bloğunda kendilerini rahatlatacağının altını çizdi.
Hangi mevkide ihtiyaç olursa orada oynayabileceğinden bahseden yıldız futbolcusuz, 'Geçen yıl genelde sağ bekte oynadım. Bu yılda Takımımız'ın bana nerede ihtiyacı olursa ve hocam da bana nerede görev verirse o mevkide elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele vereceğim. Ama şunu da tekrarlamakta fayda görüyorum ki, benim gerçek mevkim stoper ve orada oynamak beni daha mutlu ediyor" dedi.
Profesyonel futbolculara transfer tekliflerinin gelmesinin normal olduğunu söyleyen İbrahim Toraman, ancak takım kaptanlarından birisi olarak Beşiktaş formasıyla Türkiye liginde şampiyonluk yaşamak istediğini, Avrupa Kupaları'nda da başarılı olmayı hedeflediklerini belirtti. Toraman, bu başarıları tattıktan sonra her futbolcu gibi kendisinin de Avrupa da futbol oynamayı isteyeceğini sözlerine ekledi.
Toraman, gazetecilerin Delgado, Batuhan Karadeniz ve transfer ile ilgili diğer sorularına işe şu yanıtları verdi:
"Delgado, yıldız diye tabir edebileceğimiz çok önemli özellikleri olan genç ve çok iyi bir arkadaşımız. Bu sezon ekibimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.
Yerli veya yabancı oyuncu ayrımı yapılmasına karşı çıkıyorum. Takıma katkı sağlayacaksa defansa da transfer yapılmasına kesinlikle karşı değilim.
Batuhan, yaşına göre ekstra yetenekleri olan ve bunları daha da geliştirmeye
açık bir kardeşimiz. Özellikle güçlü fiziği sayesinde ileride çok iyi bir
oyuncu olacağını düşünüyorum."
Bu arada Futbol Takımımız günü izinli geçirdi. Bazı oyuncularımız çarşıya çıkarak alışveriş yaptılar.




 

Diğer Haberler