HABERLER

08.05.2007

Beşiktaş Cola Turka:62 Fenerbahçe:55

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, play off final serisi üçüncü maçında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Fenerbahçe’yi 62-55 mağlup ederek seride durumu 2-2 yaptı.

Esmeral Tunçluer, Kara Braxton, Lovelace, Sheri Sam ve Şebnem Kimyacıoğlu ile derbiye çıkan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız ilk dakikalarda üst üste kaydettiği basketlerle öne geçti ve 2. dakikayı 5-0 üstünlükle bitirdi. Pota altında etkili olduğu dakikalarda farkı açmaya başlayan Siyah Beyazlılarımız, ilk periyotta ezeli rakibinden üstün bir görüntü çizdi. Fenerbahçe, ilk 7 dakikada kazandığı 5 sayının 3’ünü faul atışlarından elde ederken, savunmamızın yaptığı mükemmel müdafaa karşısında skor üretmekte zorlandı. Üst üste bir çok hücumdan eli boş dönen sarı lacivertliler son dakikaya 12 sayı geride girerken, savunmada kazandığı topları rakip potaya rahatlıkla bırakan Takımımız, ilk çeyreği 21-7 önde tamamladı.
Ribauntlardaki başarılı grafiğini ikinci periyotta da sürdüren Bayanlarımız, savunmadaki sert mücadelesine ilk dakikalarda da devam etti fakat bir süre sonra müdafaa üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçti. Bir ara farkı indirmeye başlayan sarı lacivertliler üst üste gelen üçlüklerle tekrar oyunda gerilemeye başladı. İlk yarının son dakikalarında Fenerbahçe hücumlardan boş dönerken, Bayanlarımız farkı 14 sayıya yükseltti. Dişe diş mücadeleye sahne olan ilk yarıda Siyah Beyazlılarımız savunmada, ribauntlarda ve pota altında etkili oynayarak Fenerbahçe’ye skor şansı tanımadı ve devre sonunda 34-20 üstünlükle soyunma odasına gitti.
İkinci yarının ilk dakikaları iki ekibin de sert savunmasına sahne oldu. Takımların içerideki sert oyununun dış atışları ön plana çıkardığı bölümde ilk 2 dakikada sayı olmazken, suskunluğu Esmeral’in basketi bozdu. Dış atışlarda rakibinden üstün olan Bayanlarımız, Esmeral’in basketleri ile farkı 17 sayıya yükseltti. Farkı azaltmak için açık oynamaya ve daha çok yüklenmeye başlayan Fenerbahçe, savunmada da hata üstüne hata yapmaya başladı. Hızlı hücumlarla rakibinin üstüne daha çok gitmeye başlayan Ekibimiz ise üst üste attığı sayılarla skor açısından rahatladı ve üçüncü çeyreği 50-31 galip bitirdi.
Maçın son bölümünde Fenerbahçe üç sayılık atışlarla sonuca gitmeye çalıştı. Bunda da ilk bölümlerde etkili olamayan sarı lacivertliler, son dakikalara doğru farkı azaltmaya başladı. Son iki dakikaya 59-51 geride giren rakibimiz, savunmadaki oyunuyla Takımımız’a şans tanımadı. 8 dakikalık bölümde 19-0’lık bir seri yakalayan sarı lacivertliler farkı indirerek maça tutunmaya başlasa da Ekibimiz oyunu bırakmadı ve mücadeleden 62-55 galip ayrılarak final serisinde durumu 2-2 yaptı.
Serinin üçüncü maçı Perşembe günü Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.

 

Diğer Haberler