HABERLER

08.05.2007

Beşiktaş Cola Turka:81 Galatasaray Cafe Crown:89

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinin üçüncü maçında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Galatasaray Cafe Crown’a 89-81 mağlup olarak play off'lara veda etti.

Karşılaşma iki takımın da karşılıklı attığı basketlerle başlarken, ilerleyen dakikalarda üstünlük kuran taraf Siyah Beyazlılarımız oldu. Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız savunmada sert bir oyunla rakip takımın hücumlarını karşıladı ve Galatasaray’ın sayı bulmasına engel oldu. Cevher Özer ve Barış Özcan’ın attığı sayılarla karşılaşmada öne geçen Ekibimiz, üst üste kazandığı basketlerle farkı açmaya başladı. Hücumdaki etkili oyununa üç sayılık atışları da ekleyen Siyah Beyazlılarımız, periyotun son dakikasına 25-18 önde girdi ve çeyreği de 27-19 galip bitirdi.
İkinci periyota peş peşe bulduğu sayılarla giren Siyah Beyazlılarımız, zaman zaman pota altında yaptığı hatalarla Galatasaray’a şans verdi. Bu fırsatı iyi değerlendiren sarı kırmızılılar maçın 15. dakikasında farkı 3 sayıya indirdi (33-30). Graves’in kritik anlarda attığı sayılarla oyunda etkili hale gelen Galatasaray, pota altında Mc Farlin’i durdurmakta güçlük çekti. Tolga’nın basketleri ile son dakikada tekrar toparlanan rakibimiz, tecrübeli oyuncunun son dakikaya girilirken attığı sayılarla oyun denge getirdi ve ilk yarı Tolga’nın üçlüğü ile 44-44 sona erdi. 
Derbinin üçüncü periyotunda ise iki takım da eşitliği bozmakta zorluk çekti. İki ekibin de sırayla öne geçtiği ikinci yarıda Galatasaray çember etrafından kazandığı sayılarla oyunda etkili oldu. Graves’in basketleri ile sürekli oyuna tutunan sarı kırmızılılar, bir ara farkı yükseltmeye başladı. Üçüncü periyotun bitimine doğru üç sayılık atışlarda isabet kaydetmeye başlayan rakibimiz çeyreği 67-63 önde tamamladı.
Karşılaşmanın son periyotuna hücumda yaptığı hatalarla giriş yapan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, gerekli olan sayıları bulamadı ve bu durum Galatasaray’ın işini kolaylaştırdı. Periyotun ilk 4 dakikasında sadece 3 sayı bulabilen Siyah Beyazlılarımız karşısında Galatasaray, farkı daha da yükseltmeye başladı ve rakip son 3 dakikaya 12 sayı önde girdi. Siyah Beyazlılarımız’ın son dakikalarda yaptığı hücum ve savunma varyasyonları arayı kapatmakta etkili olurken, 18. dakikada fark 8’e indi. Hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalışan Ekibimiz, karşılaşmanın son bölümlerinde hücumda yaptığı hatalarla galibiyeti getirecek hamlelere imza atamadı. Ekibimiz salondan 89-81 mağlup ayrılarak seride 3-0 geriye düştü ve play off'lara veda etti.



Diğer Haberler