HABERLER

09.05.2007

Maçımız 20.00’de

Futbol Takımımız Fortis Türkiye Kupası Final mücadelesinde Kayseri Erciyesspor ile bugün İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.00'de başlayacak olan maçı İsmet Arzuman yönetecek.

Futbol Takımımız, Fortis Türkiye Kupası'nda finale gelene dek yaptığı 8 maçtan 5'ini kazanırken, 2 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı. Rakibimiz Kayseri Erciyesspor ise 8 maçta 3 galibiyet, 2 yenilgi, 3 de beraberlik elde etti.
Siyah Beyazlılarımız, final yolunda toplam 16 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü. Ekibimiz'in kupadaki toplam 16 golünden 6'sını Bobo, 2'şer tanesini Delgado ve Nobre atarken, Fahri Tatan, Gökhan Güleç, İbrahim Üzülmez, Ricardinho, Koray Avcı ve Burak Yılmaz da birer kez rakip fileleri havalandırdı.
Grup maçlarında D Grubu'nda yer alan Takımımız, ilk maçında Bucaspor'u İzmir'de 5-1, ikinci maçında Çaykur Rizespor'u İstanbul'da 3-1 yenerken, üçüncü maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup oldu. Ekibimiz, gruptaki son maçında Ankaragücü'nü, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta 2-1 yenerek, 9 puan ve averajla Gençlerbirliği'nin ardından ikinci sırada çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde Vestel Manisaspor ile eşleşen Siyah Beyazlılarımız, ilk maçta İstanbul'da 4-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçtaki avantajıyla turu geçti.
Yarı finalde ise geçtiğimiz yılda finalde 3-2 yendiği Fenerbahçe ile eşleşen Takımımız, BJK İnönü Stadı'ndaki ilk maçı 1-0 kazandı. Kadıköy'de 120 dakika süren rövanştan 1-1 eşitlikle ayrılan Ekibimiz, ilk maçtaki skorun avantajı ile rakibini bir kez daha kupa dışına iterek finale yükselmeyi başardı. 
Kupaya A Grubu’nda başlayan Kayseri Erciyesspor ise ilk maçında Karşıyaka ile 1-1 berabere kaldı. İkinci karşılaşmada Kayserispor'a 3-1 yenilen rakibimiz, son 2 maçında evinde Galatasaray'ı 4-1, deplasmanda da Bursaspor'u 4-2 yendi. 7 puan ve averajla, Galatasaray'ın ardından gruptan ikinci sırada çıkmayı başaran Kayseri Erciyesspor, çeyrek finalde bir kez daha Galatasaray ile eşleşti. Kayseri’deki karşılaşmadan gol sesi çıkmazken, İstanbul’daki rövanş 1-1 eşitlikle sona erdi ve mavi siyahlılar adını yarı finale yazdırdı.
Yarı finalin ilk maçında Trabzonspor ile eşleşen Kayseri temsilcisi deplasmanda oynadığı müsabakayı 1-0 kazanırken, iç sahada oynadığı maçın normal süresini 1-0 mağlubiyetle tamamladı. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca sırayı penaltılar aldı ve Kayseri Erciyesspor penaltılarda Karadeniz ekibini kupanın dışına iterek tarihinde ilk kez finale yükseldi.
Kayseri Erciyesspor kupada toplam 12 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Mavi siyahlıların gollerinin 4'ünü Radomir Daloviç, 2'şer tanesini de Emre Toraman, Cenk İşler, Zdravko Ivanov Lazarov ve Mehmet Eren Boyraz attı.
Öte yandan İzmir Atatürk Stadı ikinci kez Fortis Türkiye Kupası’nın finaline ev sahipliği yapacak. Futbol Takımımız ile Kayseri Erciyesspor'un yarın kupayı kaldırabilmek için mücadele edeceği Atatürk Stadı, geçen yılki finale de ev sahipliği yapmıştı. 3 Mayıs 2006'daki final maçını, Fenerbahçe'yi uzatmalarda 3-2 yenen Beşiktaşımız kazanmış ve kupanın sahibi olmuştu.

Diğer Haberler