HABERLER

04.05.2007

Beşiktaş Cola Turka:65 Galatasaray Cafe Crown:83

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinin ilk maçında Galatasaray Cafe Crown’a deplasmanda 83-65 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar seride 1-0 öne geçti.

Ahmet Cömert Spor Salonu’ndaki mücadeleye Erdal Bibo, Barış Güney, Barış Özcan, Mc Farlin ve Levent Bilgin beşi ile başlayan Siyah Beyazlılarımız, ilk dakikalarda yaptığı savunma ile göz doldurdu. Rakibi karşısında rahat sayı bularak 3. dakikayı 0-4 önde bitiren Ekibimiz, Tufan ve Mitchell’in üçlüklerine engel olamayınca derbide durum 6-4 oldu. İlerleyen dakikalarda hücumda daha etkili hale gelen sarı kırmızılılar üst üste kazandıkları basketlerle de farkı açmaya başladı. Son iki dakikaya 7 sayı farkla önde giren Galatasaray, pota altındaki başarılı savunması ile Takımımız’ın sayı bulmasını engelledi. Galatasaray savunmasına Siyah Beyazlılarımız’ın hücumdaki hataları da eklenince sarı kırmızılılar ilk periyotu 17-9 galip bitirdi.
İkinci periyot karşılıklı basketlerle başlarken; Galatasaray savunmaya, Siyah Beyazlılarımız ise hücuma daha fazla ağırlık vermeye başladı. Bu durum farkın azalmasına sebep olurken, 14. dakika Galatasaray’ın 23-21 üstünlüğü ile geçildi. Mitchell ve Fitch’in sayılarıyla etkili olan Galatasaray’da Tufan’ın attığı üçlükler sarı kırmızılı takımın arayı tekrar açmasına sebep oldu. 17. dakikanın son saniyelerine Galatasaray 29-26 önde girerken, üst üste gelen üç sayılık basketlerle rakibimiz bir anda 35-26’lık skorla farkı 9 sayıya çıkarttı. Hakemin Barış Güney’e çaldığı tartışmalı teknik faule Mc Farlin’in itiraz etti. Mc Farlin’in itirazlarına da teknik faul verilince Galatasaray büyük bir avantaj yakaladı ve kazandığı serbest atışları sayıya çevirerek farkı açmaya başladı. Üç sayılık atışlarda etkili bir görüntü çizemeyen Ekibimiz, Fitch’i durdurmakta zorlandığı periyotta bir ara farkı 2 sayıya indirse de sarı kırmızılılar soyunma odasına 45-31 önde gitti.
Derbinin ikinci yarısı ise tam anlamı ile Galatasaray’ın basketlerine sahne oldu. Siyah Beyazlılarımız bu periyotta uzun süre sayı bulamazken, ilk 6 dakikalık bölümde sadece 7 sayı kazanabildi. Yakaladığı fırsatların hemen hemen hepsini sayıya çeviren ve hücumların büyük çoğunluğundan basketle dönen sarı kırmızılılar, kısa sürede farkı açtı ve 27. dakikaya 63-42 önde girdi. Tufan’ın üçlükleri Mitchell ve Fitch’in basketleri Takımımız’ın direncini kırdı. Galatasaray ikinci yarının başlaması ile birlikte üst üste kazandığı sayılarla üçüncü periyotu 72-48 galip bitirdi.
Mücadelenin son periyotunda hücumda etkili olmaya çalışan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ribauntlarda Galatasaray’a teslim oldu. Hücum ribauntlarını sarı kırmızılılara kaptıran Ekibimiz, böylece ikinci topları kullanamadı ve Galatasaray kazandığı topları hızlı hücumlarda baskete çevirdi. Galatasaray savunmasını içeriye sızarak bozmaya çalışan Ekibimiz, içeride ve dışarıda sayı bulmakta zorlanınca sarı kırmızılılar mücadelen 83-65 galip ayrıldı.
Galatasaray bu skorla seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı Pazar günü saat 15.00’da Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak.


Diğer Haberler