HABERLER

04.05.2007

Beşiktaş Dergisi İki Poster Hediyeli

Kulübümüz’ün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi piyasaya çıktı. Fortis Türkiye Kupası rövanş maçında attığı golle Takımımız’a finalin kapısını açan Mert Nobre’nin yer aldığı kapak ve “Şerefimizle… Hakkımızla… Geliyoruz…” sloganı ile yayımlanan Beşiktaş Dergisi Mayıs sayısı birbirinden çarpıcı konularıyla bayilerde… Ayrıca dergimiz, Şükrü Gülesin ve Bobo posterini sizlere hediye ediyor.

* Birçoğumuz Şeref Stadı’nı dolduran binlerce kişiden biri olup, senin futbolunu izleyemedik. 29 Haziran 1941’de Galatasaray’a atttığın golle Beşiktaşımız’ı şampiyonluğa taşımana şahit olamadık. Attığın golden sonra ayağa fırlayıp, “Baba Hakkı” diye bağıramadık. Ama bizim için senin yerin hep ayrı oldu.
Beşiktaş sevgin, kaptanlığın, gollerin, başarıların, başkanlığın hep dilimizde. Senden çok şey öğrendik. Öğrenmeye de devam ediyoruz.
Sen hep kalbimizdesin Baba…
* 1935 yılının Mayıs ayı içinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından ortaya atılıp, gerçekleştirilen gençlik hareketi kanunlaştıktan sonra, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı. Yıllardır büyük bir coşkuyla ve onurla nesillerden nesillere kutlanan 19 Mayıs; Türkiye’nin, gençliğin, sporun ve en çok da Beşiktaş’ın bayramıdır.
* Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk çocuk spor dergisi Yavru Kartal’ın Fun Club Üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Futbol Takımımız’ın idmanını seyrederek, futbolcularımızla tanışma imkanı bulan çocuklarımız, Beşiktaş-Antalyaspor maçını da Yavru Kartal Dergisi Geleneksel Çocuk Tribünü’nden izledi.
* Beşiktaş, lisanslı ürünlerini taraftarlarımıza ulaştıran mağazalarımızın ismini “Kartal Yuvası” olarak değiştirerek, her alanda Türkiye’ye, Türk Futbolu’na örnek olmaya devam ediyor. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, mağazalarımızın isminin Kartal Yuvası olarak değiştirilmesi nedeniyle, Başkanımız Yıldırım Demirören’e ödülünü takdim ederken, Beşiktaş’ın bu girişimini diğer takımlardan da beklediklerinin altını çizdi.
* Fortis Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde, bir Beşiktaş klasiği daha yaşandı. Rakip Fenerbahçe’ydi ve tıpkı geçen sene olduğu gibi Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası ile ilgili umutlarına son vermek yine bize düştü. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası’nı kaldırarak, finalde elediği Fenerbahçe’ye ilk 100. yıl sürprizini yapan Siyah-Beyazlılarımız, bu sezon da Fenerbahçe’nin “iki kupa” hayalini bitirdi ve 24 yıllık kupa özlemini bir başka bahara ertelemesini sağladı.
* Topla birlikte dikine kaleye giden, kolay adam eksilten Ricardinho, “Brezilyalı top cambazı” olarak nitelendirilebilecek futbolcuların tipik bir örneği... O’nun tekniği, futbol zekası, attıkları, attırdıkları ve elbette kariyeri “Görünen köy kılavuz istemez” atasözünü akıllara getiriyor.
* Doğduğu günün renklerini Beşiktaş ile tarif eden, Kulübümüz’e yıllarca fahri olarak hizmet eden, şimdi Beşiktaş için çok büyük önem taşıyan bir konumda görev yapan Kulübümüz’ün Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu ile hem Siyah-Beyaz duygularını, hem de Beşiktaş’ın aydınlık geleceğini garantiye almak üzere sürdürülen projeleri konuştuk...  
* BJK Erkek Hentbol Takımımız, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti... Sezona Süper Kupa ile başlayan Erkek Hentbol Takımımız, Şampiyonluk Kupası’nı da müzemize kazandırdı. Üç sezondur kazanılması gereken 8 kupanın 7’sinin de sahibi olan hentbolcularımızın şimdiki hedefi, Türkiye Kupası…
* Sahalarda fırtına gibi eserken, Ankaragücü maçında sakatlanan Brezilyalı yıldızımıza menüsküs teşhisi konuldu. Ameliyata girerken tek düşüncesi Fenerbahçe maçıydı. Anestezinin etkisi henüz geçmemişken, yavaş yavaş kendine gelmeye başlayan Bobo, yanındakilere “Fenerbahçe maçında oynayabilecek miyim?” sordu. Doktorlar, Bobo’ya yanıt veremedi. Çünkü bu zor sorunun cevabı olumsuzdu. Sonrasında yıldız futbolcumuz ve kulüp doktorlarımız öyle bir seferberlik ilan ettiler ki; Bobo Fenerbahçe maçında sahadaki yerini aldı; büyük zaferini Sarı-Lacivertli fileleri havalandırarak kutladı.
* Serdar Kurtuluş’u bu ay “Moda” sayfalarımıza konuk edelim istedik. Genç futbolcumuz, Volkan Koluaçık’ın objektifine sizler için birbirinden güzel pozlar verdi. İşte müthiş performansıyla Serdar Kurtuluş, işte Kartal Yuvası’nın lisanslı ürünleri… Beşiktaş Dergisi farkıyla yayınlıyoruz…
* Bir tarafta Fotomaç Gazetesi Beşiktaş Yazarı Turgay Demir, diğer tarafta defansımızın başarılı oyuncusu Baki Mercimek… Bu müthiş ikilinin keyifli sohbetini sizlerle paylaşıyoruz…
* BJK İnönü Stadı’ndaki Antalyaspor maçı öncesinde kalemizde ceza ve sakatlıklar nedeniyle büyük endişe yaşadık; ancak 90 dakikanın sonunda sahadan bir efsane çıkarttık. Murat Şahin, tek bacağını kullanamadığı karşılaşmada yüreğini ortaya koyup, muhteşem bir performans sergilerken; büyük Beşiktaş taraftarı tarafından, “Bu taraftar seninle gurur duyuyor” tezahüratıyla ödüllendirildi.
* Mehmet Özdilek, Siyah-Beyaz forma ile zirveye çıkmayı başaran bir isim... Futbolculuk yıllarında efendi kişiliği ile herkese örnek olan efsane futbolcumuz, yeşil sahalara veda ettiği günden itibaren imzasını attığı projelerle de alkışı hak ediyor. Ve artık Beşiktaş’a, Divan Başkanlık Kurulu Üyesi olarak da hizmet etmenin gururunu ve onurunu yaşıyor.
* Ali Tandoğan, Takımımız’daki en güleryüzlü ve canayakın futbolcularımızdan birisi... Hal böyle olunca takımın en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesle arası çok iyi... Bu röportajımızda da Ali, sık sık güldürdüğü arkadaşlarının, kendisi hakkında merak ettiği tüm soruları içtenlikle yanıtladı.
* Futbolcularımızın eşleri; iyi günde kötü günde oyuncularımızın yanında olmaya yemin etmiş, onlarla beraber üzülen ve sevilen, evdeki huzuru sağlayarak eşlerinin başarısına katkıda bulunmak için çalışan gizli kahramanlardır... Takımımız’ın Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmayı futbolcu eşleriyle birlikte izleyerek, onların duygularına tercüman olduk.
* Kimisi koltuk değnekleri, kimisi tekerlekli sandalyeleri, kimisi de beyaz bastonlarıyla; İstanbul’dan Erzurum’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından BJK İnönü Stadı’na gelerek, Takımlarımız’a kalpleriyle destek veriyorlar.  Engelli taraftarlarımızın amacı; iyi günde de kötü günde de Beşiktaş’ın yanında olmak…
* Ceyhan Gençlik’te futbola başlayıp, Beşiktaş’ta efsane olan unutulmaz futbolcumuz… Yeşil sahalarda fırtınalar estiren “Rüzgar Çocuk”… Ayakları titreyerek Milli Takım forması giyen ancak Ay-Yıldızlı forma ile kaptanlık onurunu yaşayan bir “yıldız”… Faruk Karadoğan… İşte, O’nun hayat hikayesi…
* Küçük kız şöyle bir doğruldu ve yeniden dikkatli gözlerle etrafına baktı. Bunca insan, böylesine bir bağlılıkla, nasıl oluyor da hiç susmadan bağırabiliyorlardı. Küçücük aklıyla o an şunu düşündü:
“Böyle bir coşku başka hiçbir yerde yaşanamaz. Demek ki en iyi taraftar Beşiktaş taraftarı, en iyi takım da Beşiktaş...”
Arkasına dönerek yumruğunu kaldırdı ve “Ben Beşiktaşlıyım!” diye bağırdı
* Onlar, Beşiktaş’ın gururu... Onlar, Beşiktaş’ın ve Türk Futbolu’nun geleceği... Onlar, geleceğimizin yıldızları... Onlar, Beşiktaş Yıldız Takımı... 
* Yıldız Takımımız’ın sağaçığı Ömer Karancı, alt yapımızdaki geleceğin yıldız adaylarından birisi... Henüz 15 yaşında olan Ömer, Beşiktaş formasını giymek uğruna, ailesini geride bırakıp, Antalya’dan İstanbul’un yolunu tutanlardan... Beşiktaş’a gelmesiyle birlikte futbolculuğun aslında ne kadar zor bir meslek olduğunu öğrenen Ömer, bu bilinçle çalışmalarına devam ediyor.
* Şanlı Beşiktaş tarihinde Siyah-Beyaz yolculuğumuz devam ediyor. Geçtiğimiz sayıda, yolculuğumuza 1969’dan başlamış ve yazımızı 14 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşadığımız 1982 yılında noktalamıştık. Bu sayımızda ise efsane üçlü Metin-Ali-Feyyaz’ın da bulunduğu kadromuzun başarılarına tanıklık edeceğiz. İşte, 3 yıl üst üste şampiyon olan, Türk Futbolu’nda kırılmadık rekor bırakmayan başarılı kadromuzun tarihi…
* Ayın Olayları, Marmara Ereğlisi Beşiktaşlılar Derneği’nin tanıtımı, Mayıs Ayının Kültür-Sanat Dünyası ve Matias Delgado anketi dergimizin sayfalarında…
Kulübümüz’ün sesini yansıtan Beşiktaş Dergisi, Mayıs sayısı da yine dopdolu...
Beşiktaş Dergisi 5 YTL.
DERGİMİZ ŞÜKRÜ GÜLESİN VE BOBO
POSTERİ HEDİYELİDİR…

TÜKENMEDEN ALIN!

Diğer Haberler